спагети Карбонара със заквасена сметана?

  • 28 956
  • 10
Здравейте, мами!

иска ми се тази вечер да направя спагети Карбонара   chef, но досега винаги съм ги готвила с течна сметана.. тук обаче нещо не успявам да я намеря, а не съм много сигурна, че със заквасена ще стане!?

пробвала ли е някоя от вас?  newsm78

мерси предварително!   bouquet
Виж целия пост
# 1
Става,разбира се,даже много добре!Ти ми даде идея за днешната вечеря и у нас!Мерси!
Виж целия пост
# 2
Със заквасена става много по-добре.Запържваш в малко олио 1 глава лук да пакафеняване,махаш от котлона и изсипваш върху лука 1 квасена сметана,разбъркваш да хомогенизиране.Изсипваш сместа върху сварените и отцедени спагети,но трябва да са горещи.Чукваш в тенджерата 2 яйца и хубаво разбъркваш да полепнат еднакво навсякъде.Става супер.
Виж целия пост
# 3
Стефани, аз ги правя без лук! и без чесън! по ми харесват така!

сиг си забравила обаче бекона  Wink
Виж целия пост
# 4
И аз слагам бекон и кашкавал,ама забравих да пиша. ooooh!Пробвай с лук,така е по оригиналната рецепта.Лукът се стопява като го препържиш.Сложи половин глава,просто зо мирис.Чесън и аз не слагам,но могат да се залеят с чеснов сос.Ммммм
Виж целия пост
# 5
Много интересна тема.

Спагетите Карбонара се правят със сметана само при желание.
Принципно не се слага сметана ( аз слагам , защото спагетите Карбонара са леко сухи).

Рецептата:

В тиган се запържва панчетта ( това е кубчета свинско, като пръжки) - в БГ вариант може да се замести със сух салам примерно. Към панчеттата аз добавям малко бяло вино ( за да убие малко миризмата на прасе).  Запържват се до златисто.
Към това се прибавят спагетите,  разбъркват се.
Накрая се слагат 3 жълтъка и 1 цяло яйце, които леко се разбъркват и полепват по спагетите.

Това са спагети Карбонара.
Виж целия пост
# 6
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
Виж целия пост
# 7
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
няма дя са Карбонара просто  Grinning Grinning
Виж целия пост
# 8
и за мен Карбонарата са спагети със сметана! иначе не мога да си представя вкуса им, но италианската кухня, която достига до нас със сигурност не е италианска, а пригодена към нашата и доста модифицирана предполагам.... да не говорим, че всеки я видоизменя както си иска...  chef

аз сготвих в крайна сметка спагетите със заквасена сметана, но ако трябва да бъда честна - харесват ми много повече с течна!   chef  newsm78
Виж целия пост
# 9
Аз ги правя като stefani66.
Виж целия пост
# 10
Моя близка работи в Италия като домашна помощница и там слагали толкова яйца в спагетите,колкото човека ще ядат от тях.А без сметана просто не мога да си представя какви ще са тия спагети.
няма дя са Карбонара просто  Grinning Grinning

Абсолютно права е Лени.

Ето продуктите  за спагети Карбонара :

1 пакет спагети
300 г бекон
6 яйца
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
100 г сирене “Пармезан”
черен пипер и сол на вкус
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия