Как да приготвя ориз като в Годзила?

  • 1 938
  • 10
Ами това е. Ходихме няколко пъти и си поръчвахме. Много ми хареса и ми се иска да се пробвам да си направя у дома, ама нещо не мога да го разгадая как да го направя.
Ако някой може да помогне ще съм му страшно благодарна.  bouquet
Виж целия пост
# 1
Май никой не го знае как се прави този ориз.
Много жалко. Sad
Виж целия пост
# 2
Точно днес мисля да правя нещо с ориз и се ровичкам за рецепти. Sorry за незапознатостта, но къде и какво е това Годзила и какво представлява ориза, който сте хапвали там?  Blush Стана ми интересно...
Виж целия пост
# 3
Точно днес мисля да правя нещо с ориз и се ровичкам за рецепти. Sorry за незапознатостта, но къде и какво е това Годзила и какво представлява ориза, който сте хапвали там?  Blush Стана ми интересно...

Хъх, пицарии във Варна (може да има и в други градове де) Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз пък не се сещам за кой ориз иде реч...  newsm78
Виж целия пост
# 5
Кажи какъв е тоз ориз? Аз правя един със зеленчуци и гъби, ма не знам дали е годзилски  Mr. Green
Виж целия пост
# 6
И на мен ми стана интересно, записвам се да следя дали някой знае нещо за Годзилския ориз.  Laughing
Виж целия пост
# 7
Ами той точно така се казва Ориз на Годзила.
Представлява нещо като пържен ориз с кайма, гъби, лук и черен пипер. Сервират го поръсен с кашкавал и магданоз. Поне аз това разпознах.
А доколкото знам Годзила има и в София.
Моите оризени манджи все ги правя с повечко вода и точно такова нещо не съм правила. Затова се надявах някой да го знае как става.
Виж целия пост
# 8
Съдържа ориз, масло, сметана, соев сос, кайма, пресни гъби, лук, черен пипер, кашкавал, магданоз. Как обаче се приготвя..................не знам. Embarassed
Виж целия пост
# 9
Не се сещам за точно този ориз, въпреки че обичам да ходя в Годзила Sunglasses
Но мога да ти дам рецепта за ориз, който не е слепен, а стои по-скоро като китайския. Добавките са от теб и зависят от желанието и възможностите ти в момента.
Първо си сваряваш ориза във вода по нормалния начин. Като стане готов /гледай да не се развари много/ го изцеждаш и го измиваш хубаво със студена вода в гевгира /това с дупките да се изцежа водата/. Отделно запържваш в тиган/тенджера /зависи от количеството/ останалите неща и добавяш добре изцедения ориз. Ние го направихме с пакет замразени зеленчуци - грах, царевица, морков, без да ги размразяваме, но сложихме и прясно зеле, а вероятно ще стане и с кайма или друга мръвка, но трябва да я запържиш преди ориза. Ако са ти повечко нещата може да добавиш малко вода, но не прекалявай много с мазнината. Разбира се посоляваш на вкус и може да поднесеш със соев сос или този унисос на Маги, и кашкавал и каквото там си обичаш. Извинявай за отнесената рецепта - аз обичам да импровизирам и в повечето случаи се получава!
Успех! newsm10
Виж целия пост
# 10
Идеята на този тип оризи след мои много злощастни опити е - вари се в много вода на бавен огън!
Първо водата завира,подсолява се на вкус и се пуска измития ориз. Вари се на тих огън, без да се разварява. Оттцежда се както по - горе е написано и се измива.
Правите си каквато плънка искате. Добавя се ориза към плънката като е желателно да става в дълбок съд. Ако можете не го бъркайте за да не се слепва а го тръскайте.Захлюпвате съда с капак и все едно подскачат продуктите вътре.
Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия