Розмарин - как да го съхраня и към какви ястия да го добавям?

  • 3 647
  • 7
Здравейте, момичета!
Честита Нова Година! Желая здраве и късмет!   bouquet
Та питанката ми е за розмарина. Свеки ми даде една чанта пресен - какво да го правя?
Моля, давайте идеи!
Предварително благодаря за отговорите!   bouquet
Виж целия пост
# 1
Слагаш го в камерата и си го съхраняваш колкото искаш,докато свърши.Слагам го на ястия с пиле и на задушени свински пържолки.Много върви и на задушени картофки.Страхотна подправка!
Виж целия пост
# 2
Розмарин
/Rosmarinus officinalis L./

В кулинарията розмаринът се прилага главно в ястия от риба, дивеч, овнешко месо, бъбреци, черен дроб, изобщо при трудно смилаеми храни. още...http://www.gotvetesmen.com/useful/spices/index.php?alphabet=%D0%A0&id=58
Виж целия пост
# 3
Може да го изсушиш.
Аз много го обичам - слагам  розмарин , когато пека пиле /Пиле с розмарин- любимото ядене на Гьоте....и на мен Wink / или картофи.
Виж целия пост
# 4
Изсуши го, много върви на рибни котлети, мариновани в прясно мляко, сол и розмарин и после на скарата, на пиле и картофки Peace
Виж целия пост
# 5
Благодаря, момичета  newsm51
Виж целия пост
# 6
Аз си отглеждах в саксия и съм слагала на агнешко и риба. Но най-много ми вървеше на салата от зеле Rolling Eyes
Някъде прочетох за това и реших да опитам - стана много вкусно и всички в къщи го харесаха. Но се слага по малко, защото аромата е много силен! Mr. Green
Виж целия пост
# 7
За розмарина мисля че се  използва най-вече при мариноване на свински пържолки или пиле, защото има много силен аромат .Не мисля, че е подходяща подправка за салати, но пък и всеки си има собствен вкус, така че зависи какъв е твоя .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия