може ли да се замразява маскарпоне

  • 2 006
  • 3
Купих маскарпоне за тирамису,но полувината ще ми остане.Мога ли да го замразя newsm78
Виж целия пост
# 1
По- добре не .. после няма да може да се ползва за крем.. освен в печенето ..
направи макарони с маскрапоне.. или ягоди с маскрапоне..
Виж целия пост
# 2
По- добре не .. после няма да може да се ползва за крем.. освен в печенето ..
направи макарони с маскрапоне.. или ягоди с маскрапоне..


 Peace  точно така.
 ето ти една рецепта
Тук е полезна ,понеже традиционно по новогодишните празници се яде козунак- panetone . Wink

Крем с праскови, маскарпоне и козунак (Coppa al Mascarpone)


ПРОДУКТИ:
200 г поизсъхнал козунак без кора
6 с.л. прасковено бренди (може да се замени с обикновено +малко екстракт праскова)
8 половинки праскови, консервирани в сироп
11/4ч.ч сирене маскарпоне (Mascarpone)
10 с.л.
10 с.л. захар
2 големи жълтъка
10 с.л. настърган шоколад


ПРИГОТВЯНЕ:
Нарежете козунака на малки кубчета. Сложете ги в купа и напръскайте с 4 с.л. прасковено бренди. Нарежете прасковите на малки кубчета и го добавете към козунака.
Разбийте маскарпонето на пухкав крем. Отделно разбийте жълтъците със захарта до побеляване. Добавете на капки 2 с.л. бренди. Прибавете жълтъците към сиренето и разбъркайте. Прибавете към козунака и прасковите и внимателно разбъркайте сместа.
Разпределете в 4 десертни купички и охладете минимум за 30 минути в хладилник. Преди сервиране украсете с настърган шоколад.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за сьветите.Аз по принцип си го употребявам цялото като правя едно тирамису и един чийзкейк,но сега гледам да не ям много сладко,защото сьм на диета.Мислех си да направя чийзкейка/без печене е/, да си го замразя на малки порцийки и да си вадя отвреме на време.Да ли е удачно така newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия