Пържен калкан?

  • 2 352
  • 3
Помня че имаше нещо за калкана писано,но нищо не мога да намеря с тази търсачка.Та въпросът ми е как го пържите- с кожата или без,с брашно или направо?Бая скъпичка е тази риба и ще ми е жалко ако не я направя като хората, а за първи път купувам.Мерси много за отговорите!
Виж целия пост
# 1
Ето аз как го правя:   Одира се черната кожа на калкана, почистват се перките, отрязва се главата, изкормя се. Измива се с няколко води и се реже на порции. Посолените парчета се панират в брашно и се пържат в горещо олио, докато получат златист цвят. Изпърженият калкан се поднася с клончета задушен магданоз и с резенчета лимон. Hug                                                                                                         
Виж целия пост
# 2
Не го дера, но главата я махам. Мъжът ти  нарязва калкана на порции. Овалваш в брашно и пържиш. После посоляваш. Просто, но вкусно! Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Мерси много!Супер сте!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия