крем карамел?

  • 3 402
  • 8
Как го правите,подробно?

Благодаря предварително  bouquet
Виж целия пост
# 1
Продукти:

 500мл прясно мляко
 200г захар
 4 яйца
 1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:
Отделяте 1/4 от захарта и я карамелизирате в подходящите огненоопорни съдове.
Сварявате млякото, подсладете го с останалата захар и го оставете да изстине, след което прибавете към него разбитите яйца и ванилия.
Прецедете сместа и изсипете в купичките с карамелизираната захар.
Слагате купичките в тава, в която наливате студена вода (до половината на чашките).
Крема го оставяте да изстине във водата в която е опечен.
Преди поднасянето чашките с крема ги обръщате в десертни чинийки.
Виж целия пост
# 2
Литър мляко (пълномаслено!)
6 яйца
6 лъжици захар
2 ванилии

Карамелизираш захар на дъното на чашките или тавата, сипваш сместта, печеш на водна баня.
Виж целия пост
# 3
И внимаваш да не заври водата, за да не ти стане крем-карамелът на шупли. Не, че няма да се изяде, де! Grinning Имам приятелка, която го предпочита на шупли.
Виж целия пост
# 4
 Joy Joy много ви благодаря за отговорите момичета  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 5
 във формички
 2л прясно мляко, яйца (колкото са формичките- около 15)
сварявам млякото и подслаждам за всяка формичка по една лъжица супена с връх захар
разбивам яйцата и смесвам с млякото на тънка струя и при постоянно разбъркване (млякото да не е вряло да не се пресекат яйцата)
карамелът:
по една малка лъжичка с връх захар за всяка формичка
изливам във формичките
пека на водна баня на 180-200 градуса
като водата периодично я охлавдам да не заври
  bouquet
Виж целия пост
# 6

2 литра прясно мляко и 15 яйца  #Crazy

Не е ли множко това???

шуплите не се ли получават от разредено прясно мляко? Ако е пълномаслено и истинско, няма шупли... Това за завирането не го знаех, ако е така. Мерси.
Виж целия пост
# 7

2 литра прясно мляко и 15 яйца  #Crazy

Не е ли множко това???

шуплите не се ли получават от разредено прясно мляко? Ако е пълномаслено и истинско, няма шупли... Това за завирането не го знаех, ако е така. Мерси.
Блонди  мойте формички са големи около 150мл (15Х150=2250) иделано си пасват
а млякотя няма значение дали е пълномаслено или разредено -> аз го правя с това от 2% което е и пак става
шуплите стават когато се остави водната баня да ври
  bouquet
Виж целия пост
# 8
А, мерси за шуплите, не го знаех, ще внимавам вече, аз все се тюхках над дефектните млека  Grinning

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия