Благодаря на Морена!

  • 1 766
  • 15
Днес правихме прощапулник на Росен!Реших сама да направя питката - от няколко дни си търех рецепта, като прегледах и форума "Гответе с мен"
Харесах си питка от рецептите на Морена, която е направена от кифлички. Направо не можах да повярвам, че успях да приготвя толкова красива пита, не отнема много време, а всички бяха приятно изненадани Simple Smile
Благодаря сърдечно Hug
ето снимка на питката:
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2018620

За основното ястие и десерта също комбинирах рецепти от форума!
Много съм щастлива , че се справих!
Виж целия пост
# 1
Aуууу, че апетитно изглежда.  Дай линкче към рецептата, моля те!
Виж целия пост
# 2
Заповядай! Hug
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,110.msg372.html#msg372
Виж целия пост
# 3
 PeaceСупер изглежда питката
Виж целия пост
# 4
поздравления  bouquetсправила си се чудесно bowuu
Виж целия пост
# 5
Намерих тази рецепта на Морена и съм решила да я правя за кръщенето на бебо. Имам питанка-мога ли да омеся тестото и да пека на сутринта?
Виж целия пост
# 6
aneleto, браво!  smile3501 Страхотна питка!
Виж целия пост
# 7
Страшно апетитно, запалих се, че скоро и ние май ще се престрашим да се пуснем да ходим самички/малко сме страхливички и все търси да се хване ако може и с двете ръце/. Снимката определено си я записвам при снимките ми с пити, станала е чудесна.
Имам няколко въпросчета, как да разбера до кога да я меся и какво значи да я бия. Hug
Виж целия пост
# 8
Мимивал, меся, докато тестото стане еластично, просто си преценям сама, а биенето - удрям тестото от малка височина по масата Wink май не дадох много читаво обяснение
Атракция, според мен не е добър вариант това, но може би другите ще дадат мнение
Виж целия пост
# 9
Намерих тази рецепта на Морена и съм решила да я правя за кръщенето на бебо. Имам питанка-мога ли да омеся тестото и да пека на сутринта?
В никакъв случай! Ще ти превтаса и язък ти за труда. Омеси я рано сутринта, дори ако трябва да станеш малко по-рано.

Има теста, които могат да се съхраняват в хладилник, дори да се замразяват (маслено тесто, бутер-тесто и др.), но тестото с мая не е от тях.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за отговорите!
Виж целия пост
# 11
Браво aneleto! Справила си се по-добре от Морена.

Кажи моля те, че от нейното обяснение нещо не схванах...Така както са наредени 3-те листа  един върху друг се нарязват на триъгълници и всеки такъв ТРОЕН триъгълник се навива, така ли? Т.е., тези кифлички се получават малко слоести?
Виж целия пост
# 12
Точно така Grinning
Виж целия пост
# 13
Анелия мерси много всичко ми стана ясно за сега, при първа възможност ще се пробвам и дано стане поне що годе като твоята, че ме няма много много с питките, то си и личи по въпросите. Blush
Виж целия пост
# 14
Такава питка прави и майка ми и е страхотна.

Искам да си изкажа възхищението от Морена и нейния сайт.
Моренка невероятни неща си сътворила, ако мога поне 5 неща и аз да сътворя от твойте вкусотийки пак ще е добре. Hug  bouquet Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия