Какво прясно мляко?

  • 1 029
  • 12
Мами,пак прибягвам до вашите съвети  Laughing
Десертите който взимам от ДМК са правени с прясно мляко,та въпроса ми е дали мога и аз да и правя в къщи нешастета с прясно мляко?Ние сме почти на 1г. и два месеца и досега не съм правила нищо с прясно мляко,но ми се иска да и направя бисквитена торта  Laughing Какво прясно мляко да ползвам,от някой млекарин(домашно) или от магазина  Thinking В магазина повечето са пастьоризирани и доколкото знам не стават за варене,в такъв случай какво се прави  Rolling Eyes

Праедварително Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 1
Едва ли в кухнята употребяват "млекарско" мляко. Аз ако имам възможност тук бих вземала от млекар, но варенето е задължително Иначе ми е едно...непреработено Rolling Eyes
А защо пастьоризираното не се вари?
Виж целия пост
# 2
аз също  давам прясно мляко,и не държа да е от млекар
Виж целия пост
# 3
За препоръчване е купешко мляко, поне е пастьоризирано. Домашното остави за по-нататък. Виж, за марка не мога да ти помогна, но защо не питаш в кухнята какво използват. Така и така си видяла поносимостта на беба към тази марка  Wink
Виж целия пост
# 4
Аз давам ВЕРЕЯ и ПЪРШЕВИЦА
Виж целия пост
# 5
Като е пастьоризирано нищо не пречи пак да си го свариш  Wink
По принцип като е пастьоризирано означава, че е нагрято - не сварено - до опр. температура (мисля че над 70 градуса беше за млякото), за определено време, за да се убият разни гадни микробчета.. За туй можеш да си го пиеш направо от кутията, пликчето или каквото там.
Но за дете аз бих го кипнала първо задължително  Peace
Виж целия пост
# 6
Момичета,Благодаря за отговорите  Hug
Една продавачка ми каза че ако взимам за детето мляко да не е пастьоризирано,защото се отварявало.Имала рекламации от майки,който не знае ли че пастьоризираното не се вари   Rolling Eyes Thinking
А в ДМК не мога да ги питам каква марка мляко слагат,защото са безкрайно нервни и неочтиви  Crazy
Виж целия пост
# 7
Млякото се отварява ако е развалено  Shocked
Виж целия пост
# 8
Аз все още варя млякото, преди да го давам на Калина /дори да е пастьоризирано/. Купуваме различни марки, но гледам да е пълномаслено, а не от 1,5 %.
Виж целия пост
# 9
Гале  -  аз правя  кремчетата на  Еми с пастьоризирано  мляко  от 1,5 или 3 % масленост - Пършевица , Верея ,Май Дей . Кипваш млякото  за  секунди  ,колкото да прибавиш нишестето и да се  сгъсти . Направи й тортичка  на  Анна - Мария  . Еми я  яде с удоволствие.
Виж целия пост
# 10
Кравето мляко е силен алерген,затова започнах да приготвям кремчета и грис с него след 1 годинка.Купувам ВЕРЕЯ и го варя по време на самото приготвяне на десерта.
Виж целия пост
# 11
В нашата кухня готвят със сухо мляко. Не знам каква е разликата, но аз съм му правила кремчета с Нестле джуниър.
Виж целия пост
# 12
Пастьоризираното мляко се вари и още как. Не слушай продавачката за това.
При пастьоризация млякото се загрява до 70 -75`C за 15 секунди. По този начин се унищожават болестотворните микроорганизми в млякото,  но не и техните спори и се запазват хранителните му свойства.
При варенето вече се убиват и спорите. Затова за малки деца е задължително да се кипне млякото, независимо какво е.
А относно млекарина трябва да си на 100% сигурна за произхода, чистотата и т.н. на млякото.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия