Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Заплащане в банковата сфера ?

  • 3 238
  • 22
Някой наясно ли е какво горе-долу е заплащането в банките  ? Е , не питам за шефове и др. такива ръководни длъжности . Търся работа и сферата ми се струва наистина интересна
Виж целия пост
# 1
моите сведения са за ок. 450-500 лв., но работата е ТОТАЛЕН ЧАНЧ, много натоварена, затова е и голямото текучество на хора в банките.
Виж целия пост
# 2
Аз съм чувала за доста по-големи заплати, в Булбанк например. Но не знам кое е истина, кое - мит.
Виж целия пост
# 3
И на мен ми е много интересна тази тема напоследък, какви ли не цифри чувам. Тези 450-500 лв за какъв пост са? Касиерката например колко взима, а търговския агент? И кои са натоварените? Касиерките, търговските агенти или тези които не работят директно с клиентите? Защото нали банката затваря в 17.30? От 9 до 17.30 колкото и да ти е натоварено е по-добре отколкото да стоиш до 20 часа например на работа...Имам наблюдения от 2 банки тук във Варна, ами не ми изглеждат много напрегнати, а и все едни и същи физиономии гледам. Разбира се, това са само външни наблюдения и аз се питах каква е действителността...
Виж целия пост
# 4
мога да ви кажа от личен опит, че не всичко е такова, каквото изглежда. Преди време и на мен работата в банка ми се виждаше като "приказка". Докато не се случи така, че се наложи да карам един стаж в една от известните банки в София. Изкарах стаж от около 3 месеца там и мога определено да кажа, че нещата не са така розови. Касиерката например вземаше заплата от 450 лв. , експертите - малко повече. Работното време беше до 17 часа с клиенти, но преди 18.30- 19.00ч никой не си тръгваше. Да не говорим пък ако някой ден нещо не излизаха парите на касата - тогава всички седяха, брояха и засичаха парите ... докато открият грешката. А и там , както и на много други места, има всякакви клиенти - някои направо могат да те изкарат извън нерви.
Та това е. Работа като всяка друга. Е,определено е по-добре, отколкото продавач или нещо от сорта. Там поне хубавото е, че офиса е топъл и уютен. Има далеч по-неприятни места за работа.

Успех в търсенето на работа.  bouquet
Виж целия пост
# 5
Аз съм банков служител. За заплатите е относително - има значение банката и местоположението - в големите градове заплатите са по-големи.
И на мен ми е много интересна тази тема напоследък, какви ли не цифри чувам. Тези 450-500 лв за какъв пост са? Касиерката например колко взима, а търговския агент? И кои са натоварените? Касиерките, търговските агенти или тези които не работят директно с клиентите? Защото нали банката затваря в 17.30? От 9 до 17.30 колкото и да ти е натоварено е по-добре отколкото да стоиш до 20 часа например на работа...Имам наблюдения от 2 банки тук във Варна, ами не ми изглеждат много напрегнати, а и все едни и същи физиономии гледам. Разбира се, това са само външни наблюдения и аз се питах каква е действителността...
Отговарям:
450-500 лв са за кредитните инспектори / ако това имаш предвид под търговски агент /
касиерката получава около 350 лв.
Натоварени са всички и то безумно много. Нашето работно време с клиенти е от 8:30 до 17 ч, тръгваме си обаче в най-добрият случай в 18:30, иначе около 19 ч. В натоварените дни, когато се дават осигуровки, пенсии стоим и до 20 ч.
Работата е много динамична, интересна и предизвикателството е голямо, но всичко е за сметка на семейството и личното време.
Ако ви интересува друго питайте.
Виж целия пост
# 6
Заплащането зависи от банката и града. Има банки, в които заплатата на чистачката тръгва от 350  нагоре, за специалисти изобщо няма да споменавам. В повечето банки и работното време се спазва. Просто зависи от банката Peace. Но като цяло- да, добри са заплатите в повечето.
Виж целия пост
# 7
Моя приятелка работи в Експресбанк в back operation office и взима чисто 350 лв
Виж целия пост
# 8
Очевидно аз познавам хора на шефски позиции, става дума за суми от порядъка на хиляди. И то още преди години. Т.е. не хората, които са в банковите офиси и работят с редовите клиенти.
Виж целия пост
# 9
да споделя и аз моя опит
става дума за  специалист кредитиране - Райфайзен банк , клон в София, доколкото знам, че по принцип заплатите в централния офис са по-височки от тези в клоновете.
изкарваш 6 месечен период, който се водиш на обучение - заплатата е изключително ниска - около 250 лв ли беше, като през този период се подписва договор,  ак.о решиш да напуснеш по-рано по твое решение дължиш на банката доста солидно обезщетение, след това ако те харесат, май заплата беше към 400 лв. това действие става преди една година...
а бе като за първа работа е добре, трупаш опит, хубаво е да имаш в автобиографията си бекграунд в банка
една моя колежка от университета също работеше в Райфайзен, да работното време с клиенти е до по-раничко, но тя както самата казваше чак след това ти почва и другата работа - същинската, да си оправиш документите и всичко свързано с работата ти през деня, така че преди 6.30 няма как да си тръгнеш, за натоварването няма да споменавам и т.н


а тези с големите заплатати, да има ги, но те са шефове на дирекции и нагоре...

Виж целия пост
# 10
Здравеите мамчета
то и аз мнгоо се вълнувам от тази тема.. защото искам в бъдеще именно в тая сфера да работя ( и отсега се старя да се намърдам там) Simple Smile
само че се чудя за стаж как стават нещата аз съм едва 2ри курс ,но изгарям от желание да стажувам някъде Wink
Виж целия пост
# 11
Не работя в банка, но имам впечатления като клиент, почти ежедневни и служебни.Работното им време е от 8,30 и работят с клиенти до 16,30.Нямам идея в колко си тръгват момичетата от гишетата, но ми прави впечатление, че и за минутка не могат да мръднат от мястото си.Вероятно имат задължителни почивки, но аз не съм попадала на такива.Има всякакви изрезки, които им късат нервите.Мисля, че би ми било трудно да работя на такова място и по-точно на гише.

До скоро клона на банката, който ползвахме беше в центъра и там май е по-натоварено.От известно време го сменихме с такъв в "Студентски град", където е доста по-спокойно.

Заплатите от 350-400 лв. ми се струват ниски... Confused Специално момичетата на гишетата заслужават по-високи заплати.
Виж целия пост
# 12
По-добре си потърси друга работа, в друга сфера  bouquet

Както са казали момичетата преди това, много зависи и от банката и от града, в който е. Ако искаш нормирано работно време, което горе-долу се спазва, заплащане точно в деня на заплатата, нормални отпуски и болнични - това е работата. Обаче, натовареността, отговорността, която поемаш, особено, ако си касиер / с което почти винаги се започва  / , стреса, непрекъснатото текучество на персонал, поради което се получава така, че почти винаги има някой "обучаващ" се и съответно не може да се сформира добър екип, на фона на сравнително ниските заплати - е , не си заслужава!

Не че ми плащат за реклама  Laughing , но за мен, от масовите банки, най-добре си остава Райфайзен - имат много добра социална политика - бонуси, осигурени здравни услуги и др.

От останалите банки, според мен, на най-добро ниво са Сити банк и БАКБ, но да започнеш работа при тях, май си е трудничко newsm78
Виж целия пост
# 13
Напълно съгласна с мнението на  SUNFLOWER!
Работата е ужасно напрегната, отговорна и за тези пари, които се споменават, според мен не си струва Rolling Eyes
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
От "челен" опит като за първа работа е ОК. Работя в банка от 3 г. Всичко е редовно с изключение на това, че ако си по-работлив те натоварват повече, стеса е голям, отговорностите, ангажимантите са повече, въобще  #Crazy  а тогава трудно се правят бебета  Cry Доки. съм му много благодаярна че ми отвори очите и реших да сменя приоритетите. Бебка е по-важна и затова намалих темпото.
 Иначе като заплащане за малак град където съм е ОК. Толкова е колкото са казали момичетата по-горе. Любопитното е че деректори на клонове и гл. счетоводители и юристи не вземат много повече отколкото  специалистите продажби каквато съм аз, а отговорностите са много, много повече.
Виж целия пост
Коледа 2017

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1