Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

яслата "ужас" или радост за детето?

  • 478
  • 11
Рали е на 2г. и мисля да я давам на ясла. Вие мами какво ще ме посъветвате? Как вашите деца приеха ходенето на ясла и раздялата с вас? Някой казват, че така децата се травмирали много. Ще се радвам ако ми отговорите
Виж целия пост
# 1
Има деца, които се приспособяват лесно, други - не Sad.
Моето дете така и не успя да се приспособи - след почти двумесечни мъки я отписах и си остана у дома Confused.От горещ привърженик на яслите се превърнах в техен противник Close. Сигурна съм, че не попаднахме на подходящ колектив, работещ там Thinking и затова нещата не потръгнаха.
Стискам палци при вас нещата да се развият в положителна насока Peace.
Виж целия пост
# 2
Сигурна съм, че не попаднахме на подходящ колектив, работещ там Thinking
Точно това щях да кажа и аз - зависи не само от детето, но и от колектива. При мен двете деца се държаха по коренно различен начин в две различни заведения.

Е, аз лично не вярвам, че стандартната българска ясла може да радва дете на 2 год. (дори и да е адаптивно) толкова, колкото времето, прекарано с мама, но поне може да е място, където да му е приятно да ходи.

Успех!
Виж целия пост
# 3
Моята дъщеричка тръгна на година и един месец на ясла, и смело мога да кажа, че там се чувства прекрасно. Иска да ходи дори и събота и неделя.  Wink
Освен от колектива, мисля, че зависи и от възрастта на детето. Да не те плаша, ама ак наистина си категорична, че ще я пускаш, се въоръжи с нерви и търпение. И най- важното- не отстъпвай позициите си  Wink
Виж целия пост
# 4
И най- важното- не отстъпвай позициите си  Wink

Аз пък бих те посъветвала точно обратното - вслушвай се много внимателно в детето и ако видиш, че не се чувства добре, не се колебай своевременно да потърсиш алтернативни варианти или най-малкото причините.
Виж целия пост
# 5
При нас в началото беше ужас-плачеше, боледуваше-има си период на адаптация. Сега вече всичко е ОК - ходи с много голямо желание.
Виж целия пост
# 6
За моя син беше ужас. Така и не можа да свикне и винаги плачеше. Спрях го и тръгна направо на градина. Сега и с малката мисля да прескочим яслата и направо на градина, но не се знае още.
Аз също съм забелязала, че зависи и от възрастта. Деца под 1,5г. по-бързо свикват, а тези около две години вече разбират повече и по-трудно се отделят от мама.
Виж целия пост
# 7
Ние ще пратим дъщеря ни на ясла април. Много ми е притеснено дали ще се адаптира, тя много обича да си играе с някой ама незнам как ще се чувства далече от мен? Най-много се притеснявам от болестите, говорят че децата много боледуват в дет. градини, вие как се справяте с това?
Виж целия пост
# 8
Аз също съм забелязала, че зависи и от възрастта. Деца под 1,5г. по-бързо свикват, а тези около две години вече разбират повече и по-трудно се отделят от мама.
Споделям напълно мнението на Лиляна...и моята дъщеря я пуснах късничко на ясла - почти на две години, може би проблема да беше отчасти и в това Thinking.
Виж целия пост
# 9
Кристина тръгна на ясла на 1 г. 6 м. Трябваше й около месец, за да свикне с новата обстановка и с това, че не сме заедно по цял ден. После - ела да я видиш - намери си приятелчета, започна да ходи на гърне (нещо, с което аз лятото преди да тръгне на ясла, не се справих), научи разни песнички и стихотворения; понякога така се заиграваше с децата, че не можех да я накарам да си тръгнем.
Относно боледуването- първите месеци редовно беше с хрема и кашлица, през зимата изкара и една ангина. После нещата се успокоиха. Сега в градината боледува по- рядко.
Конкретно на въпроса ти - при всяко дете е различно. Зависи от много фактори - темперамента на самото дете, госпожите (за нашите в яслата и сега в градината-  bouquet)...
Опитай и не се настройвай още от сега за проблеми и болести. То че ги има, има ги, но е по- леко, когато човек е положително настроен.
Поздрави и успех!
Виж целия пост
# 10
За моето дете е  радост, добре че тръгна точно на 1г.6м., защото колкото е по-голямо детето, толкова по-трудно свиква. Децата до 1г.6м. свикват по-бързо!
Най-важното е ти да се въоръжиш с търпение и да си сигурна, че това е, което искаш.
Виж целия пост
# 11
Ужас или радост-не може да се обобщи така генерално.На едни хлапета им е приятно да ходят,на други-не.Дъщеря ми свикна за час и половина,друго дете в яслата и ходи вече година и половина и все още реве.Следователно не зависи чак толкова от персонала.Няма как да разбереш как ще приеме яслата,докато не я пуснеш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия