Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въпрос към кърмещите легнали

  • 828
  • 15
Здравейте пак, мами,
съжалявам ако моя въпрос повтаря някоя тема, но не можах да намеря информация по въпроса.
Чела съм в една книга, че по време на кърменето бебето не трябва да е в абсолютно хоризонтално положение. Сега чета във форумите и по статиите за спането с бебето и кърменето в легнало положение, където се споменава, че понякога майката и бебето дори не се събуждат докато то си посуква. Което ме навява на мисълта, че бебенцето си е легнало, майката също...а в същата книга (ух аз от мойте стари книги 90 процента съм отписала...) пише, че когато се кърми в легнало положение майката е леко понадигната на възглавница....
Може ли някой да ме светне как точно става кърменето в легнало положение и защо няма проблем бебето да е в хоризонтално положение (ако е така наистина)
Мерси много   bouquet
Виж целия пост
# 1
Не мога да дам обяснение защо, но поне при моето бебе няма никакъв проблем да е легнало. Дори не го и оригвам през нощта, още от самото начало, и колики не е имал....
Кърмя го без никакви възглавници...
Предполагам, че ако бебчето повръща може да е проблем, а в САЩ единственото обяснение,защо да не се храни бебето легнало, което ни дадоха беше че можело да му влезе капка мляко в ухото и да стане проблем. Да, ама като го кърмя бебока е обърнат настрани и капките мляко му се стичат по бузата и капват на чаршафа, просто няма как да му влезе в ухото...
Дано някой да може да обясни по-аргументирано.
Виж целия пост
# 2
Аз намирам легналата поза за много удобна, особено нощем. двете с Ники сме легнали с лице една към друга,като тя е легнала(сгушила се е малката палавница Simple Smile ) и върху ръката ми.
Аз невиждам какъв е проблема бебето да е в хоризотнално положение и да сучи newsm78
 Breastfeeding.com - тука може да видиш нагледно някой пози за кърмене вкл. и в легнала поза

Пожелавам ти леко раждане и успешно кърмене  bouquet
Виж целия пост
# 3
толкова ми се доспиваше докато кърмех, че много често заспивах в тази поза (и двете легнали една към друга). Дори като се събудех се оказваше че са минали повече от препоръчителните минутки... обаче на нас ни беше хубаво така да си дремнем похапвайки (тя де)
Виж целия пост
# 4
И ние се кърмим легнали в абсолютно хоризонтално положение и Мъри никога не е протестирал...Даже не слагам и възглавница!
Ето така ми е най-удобно, но има и други пози...:

http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1028188
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1028185
Виж целия пост
# 5
Мама Ежка, и аз ще да съм чела твоите книги Simple Smile Това, което си спомням като обяснение  за полулегналото положение на бебето беше, че е опасно да не заспиш и да не затиснеш бебето, да не се задави бебето и разни такива. Не знам защо, но ние подобни страхотии не сме преживявали нито един път. Откакто се научих да кърмя легнала, това е любимата ни поза.
В началото, докато беше мъничка използвах възглавница, за да я повдигна до нивото на гърдата и да не ми се налага да държа ръката си под нея постоянно, а сега вече си се кърмим в абсолютно хоризонтално положение и двете. Понякога дори аз съм почти по корем обърната, за да й предлагам и от другата гърда без да сменям местото си.
тукима видеоклипчета за различни пози на кърмене.
Виж целия пост
# 6
Ами и аз не слагам нищо, синът ми не търпи възглавница. Главата и гърдата са на едно ниво.
Ще трябва да изровя стари снимки, да видя как съм кърмила съвсем в началото Thinking
Виж целия пост
# 7
Сподели с нас, коя е тази книжка...
И аз не съм чел или чувал да не трябва да се кърми в легнало положение...
Мама кърми Иво нощем винаги легнала и заспала... Той когато иска суче, когато иска спи...
Негова воля...
Виж целия пост
# 8
При нас тази поза е предпочитана нощем,когато се будим за похапване(вижда се в подписа ми).Бебичка застава срещу мен и спокойно си засуква от гърдата Simple Smile...толкова е удобно и приятно,че се унасяме и двете в сладък сън!
Не мисля,че има някаква опасност от каквото и да било и за двете- сама ще се увериш Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Сподели с нас, коя е тази книжка...
И аз не съм чел или чувал да не трябва да се кърми в легнало положение...
Мама кърми Иво нощем винаги легнала и заспала... Той когато иска суче, когато иска спи...
Негова воля...


Не, тук не става въпрос, че не трябва да се кърми в легнало положение, а че бебето не трябва да е изцяло в хоризонтално положение - т.е. може да е леко повдигнато на възглавница или де да знам. Значи мойте книги са на Лоранс Перну (доста стара), Спок (към него съм много резервирана щото е стара школа, както и Лоранс де) и една по-съвременна на Ан Бакюс, там не си спомням дали пише нещо за кърменето легнала..но тя е значително по-съвременна и до известна степен се доближава до новите тенденции - носене в кенгуру, повече нежност и гушкане на детето и тн.
Виж целия пост
# 10
И аз бях чула така в началото - че не трябва да е в хоризонтално положение, но единствения довод беше, че може майката да заспи, и да го задуши. Което се беше превърнало в някакъв кошмар за мен  ooooh! за всяко хранене ставах, слагах беб на една възглавница, и така го кърмех.
Мисля че в една листовка на Авент след това видях да се препоръчва и поза кърмене в легнало положение, постепенно нощните кърмения започнахме да ги практикуваме така  Grinning
Сега вече и през деня се кърмим така - от една страна защото възглавниците са ни къси вече  Grinning, от друга, защото е най-удобно, а и човечето дори и докато се храни трудно застава мирно, така че, има пространство и за движение  Peace
Освен това, може и да се сложи възглавничка под главата, така че, няма разлика дали ще е легнало бебето, или на ръце.
Виж целия пост
# 11
При нас тази е предпочитаната поза, особено нощем.
Виж целия пост
# 12
И ние през ноща си хапваме така ,защото почти цялата нощ е при мен,май ни тормозят зъбките и се успокояваме така.Така дори и да се събудя е за малко и почти не мога да кажа,че сам си недоспала.Но винаги си имам едно наум ,да не го задуша. Peace
Виж целия пост
# 13
Даа, и ние се присъединяваме към отбора. Само ме е яд, че открих тази поза, когато Радина вече беше спряла да се буди нощем, а преди ствавах, вземах я, сядах, душичката ми заспиваше... мъка. Показаха ми как да кърмя легнала още в родилното, но някак не можа да ми стане удобно ( то не, че другите пози в началото ми бяха удобни, може би болката първия месец пречеше да се отпусна да кърмя легнала) и след 4 месеца го преоткрих и сега само така се храним, защото много щъка докато яде. А иначе и аз не съм я уригвала нощем, когато спи (съответно суче) на една страна, а не по гръб, няма проблем.
Виж целия пост
# 14
Докато още кърмех това беше най-удобната поза и за мен, и за бебка. Така майката се отпуска и си почива, докато бебко се храни. Трябва да внимаваш само да не заспиш и да не притиснеш бебето. Според мен това е единствената опасност при тази поза.
Ето как беше при нас - лягах на една страна, на тази, от която гърда ще кърмя. Слагах ръка под главата и някаква възглавница, за да ми е по-удобно. Бебка лежеше по гръб до мен, а само главичката й беше обърната към мен. Със свободната ръка придържах гърдата, от която суче, за да й улесня папането. А и за да прилагам компресия за по-лесно потичане на кърмата.
И аз като cat11, съжалявам, че късно (около 3-я месец на госпожицата ми) открих тази поза.

Леко раждане и успешно, сладко кърмене!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия