свинска яхния с кисели краставички

  • 3 396
  • 1
500 г. обезкостенo свинско месо
кисели краставички(аз слагам 1 малко бурканче)
100 г. глава целина
2 моркова
4-5 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
1 ч. л. сушен маданоз ( 4 - 5 клонки пресен )
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 голяма глава лук
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на хапки. Запържва се в предварително загрятата мазнина. Първите 2-3 минути не се разбърква, а се пържи под капак. След това се разбърква и след 10 минути се изважда.
нарязваме лука,Целината ( на кубчета)и морковите (на кръгчета). Запържват се за 3-4 минута в мазнината на месото. След това  месото се врьща и всичко се поръсва с брашно и червен пипер. Налива се гореща вода и размитото в нея доматено пюре, така че да покрие зеленчуците. Посолява се и се оставя да къкри под капак около 30-40 минути.около 5 минути преи ястието да е готово се добавят нарязаните на малки ивички краставички и подправяме с чубрица и магданоз
Виж целия пост
# 1
изглежда много обещаващо и мисля да го пробвам след капамата тази седмица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия