пържен ориз с фиде?

  • 8 465
  • 22
Мили мами,знам че много от вас са го правили,търсих рецепта,ама не намерих.Аз съм го правила преди 10-12 години и сега го почнах по памет,но не се получи това което ставаше навремето! SickМоля ви за подробна рецепта! Hug
Виж целия пост
# 1
Аз го правя по този начин: запържвам в по-дълбок тиган фиде, докато порозовее /не трябва да се прегаря/, слагам ориза, запържва се и той, и след малко заливам с нужното количество вода според ориза. После слагам пилешки бульончета, черен пипер, риган - според вкуса. Хубаво е, когато се пържи в краве масло, понякога на края му слагам малко масълце. Знам го от едно арабско семейство, мъжът беше студент по медицина у нас.
Виж целия пост
# 2
Аз съм ултра фен на ориза, ама това ястие не съм го и чувала даже. Ще пробвам!  Peace
Виж целия пост
# 3
Много е вкусно.
Имам приятелка арабка, която ми го готви понякога...но не знам рецептата  Confused
Виж целия пост
# 4
Аз всъщност го правя за гарнитура на печени меса. Много ми е вкусно, мога да си го ям и на следващия ден.

Марчето, разучи рецептата, щом приятелката ти е арабка. Ще е по-оригинална от моята, защото аз може и да съм я побългарила нещо. Все пак доста отдавна беше, когато ми я правеше докторът-арабин. Embarassed
Виж целия пост
# 5
Не бях чувала за такава комбинаци, но звучи вкусно Grinning
Виж целия пост
# 6
Е това е така наречения Пилаф.

 
Виж целия пост
# 7
Аз го докарах да става за ядене,но нещо почти не запържих фидето и то стана като варено! SickЯвно и повечко мазнинка иска,аз и там май поспестих! newsm78 Абе ще го пробвам пак тези дни и чакам още обяснения и мнения,дано стане добре!Навремето го видях от тв-предаване,един арабин го прави и после с лекота ми се получи,сега що не го докарвам.....не знам Thinking
Виж целия пост
# 8
Аз го правя по този начин: запържвам в по-дълбок тиган фиде, докато порозовее /не трябва да се прегаря/, слагам ориза, запържва се и той, и след малко заливам с нужното количество вода според ориза. После слагам пилешки бульончета, черен пипер, риган - според вкуса. Хубаво е, когато се пържи в краве масло, понякога на края му слагам малко масълце. Знам го от едно арабско семейство, мъжът беше студент по медицина у нас.

Значи вода се слага според ориза и не се слага допълнително за фидето, така ли? Аз имам фиде, ама е на доста големи клецхки( тука не можах да намеря ситно, ще трябва да го начупя.
А дали няма да стане с арпа и ориз?
В неделя ще имам гости и много се чудя какво да сготвя, та това ми е добре дошло, дано да отговориш скоро  bouquet
Виж целия пост
# 9
Аз го правя по този начин: запържвам в по-дълбок тиган фиде, докато порозовее /не трябва да се прегаря/, слагам ориза, запържва се и той, и след малко заливам с нужното количество вода според ориза. После слагам пилешки бульончета, черен пипер, риган - според вкуса. Хубаво е, когато се пържи в краве масло, понякога на края му слагам малко масълце. Знам го от едно арабско семейство, мъжът беше студент по медицина у нас.

Значи вода се слага според ориза и не се слага допълнително за фидето, така ли? Аз имам фиде, ама е на доста големи клецхки( тука не можах да намеря ситно, ще трябва да го начупя.
А дали няма да стане с арпа и ориз?

Да, слагам вода според ориза, обикновено го правя 1:3. Като опиташ и ти се стори недосварен ориза, доливаш още мъничко водичка. За арпата и ориза не знам какво ще се получи. Я разгледай и тази тема, може би ще намериш нещо подходящо.

Виж целия пост
# 10
labrex , точно това си е истинската рецепта, супер е. Hug  bouquet
Виж целия пост
# 11
снощи това правих за спасение ,4е става бързо! в 1/2 пакт4е масло запържих фиде, може и дребни спагети, или хлелем( ръ4но домашно направено фиде,вкусът е  супер)като станат добре  розови, се добавя оризът и да се  оцъкли, хехе! имах предварително сварено бут4е и затова директно добавих бульона и подправките( шафран(може куркум), 4ер пипер, сол, риган на върха на ножа и една подправка тукашна, прили4а на босилек) след това добавих вода за дозата ориз-1/3 и варя до леко неомекнал ориз, захлюпвам и оставям да поеме водата! 5 мин преди това  добавям нарязаното месце от бут4ето! ами дано ви хареса!
Виж целия пост
# 12
Dа, слагам вода според ориза, обикновено го правя 1:3. Като опиташ и ти се стори недосварен ориза, доливаш още мъничко водичка. За арпата и ориза не знам какво ще се получи. Я разгледай и тази тема, може би ще намериш нещо подходящо.

Много благодаря!!!  bouquet
Виж целия пост
# 13
Оризът преварително може да се накисне във вода за около 30 мин., а след това да се запържи. Може да се прибавят запържени бадеми също предварително накиснати във вода. Laughing
Виж целия пост
# 14
Днес го направих, използвах три минутните готови спагети на Мапа, стана сполучливо.Довечера ще имам гости и смятам да го сервирам за гарнитура, надявам се да им хареса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия