Само аз ли, не съм почитател на синьото сирене?!

  • 6 213
  • 69
Направих бутчета със сос от сметана и синьо сирене и... като седнахме да вечеряме, станах, измих си бутчето и тогава си го хапнах Embarassed и пак се усещаше. Не го харесвам това синьо сирене, усещам го , дори и във сос, а наскоро гледах и една рецепа за сладкиш с него. Е, явно няма да рискувам да го приготвя...Има ли други  като мен или повредата е само в моя телевизор?!
Виж целия пост
# 1
Много хора не обичат синьо сирене.
Виж целия пост
# 2
Не си само ти и моят мъж не го харесва виж аз си го похапвам на салата
Виж целия пост
# 3
Аз още от малка му казвам мухлясало сирене, не го харсвам!
 Не се учудвам че, се слага в сладкиш.Като гледам модерните рецепти какви са Sickсвинско с ананас и праскови, и всички кобинации на плодове с месо, нищо не може да ме учуди.Но всеки си има вкус.
Виж целия пост
# 4
Аа, въобще не си само ти. Аз го обожавам като мезенце за червено вино, но само ако е високомаслено - над 55-60% масленост. Иначе усещам само мухъла Laughing
Виж целия пост
# 5
Доста хора не обичат, по-скоро са изключение големите любители като мен Simple Smile
Дай ми всякакви мухлясали сирена и ме остави да се наслаждавам  Laughing

Но в сладкиш не мога да го възприема.
Виж целия пост
# 6
Някой разбра ли рецептата от Перфектната вечеря за шоколадовите мъфини със синьо сирене? Ще ми се да пробвам Thinking Макар че звучи като манджа с грозде Crazy hahaha
Виж целия пост
# 7
Шоколад със синьо сирене е модерно напоследък по всякакви рецепти в списания и предавания. Дори на едно предаване химично обясниха защо си подхождат точно те, а не синьо сирене с други сладки неща
Виж целия пост
# 8
Шоколад със синьо сирене е модерно напоследък по всякакви рецепти в списания и предавания.
pep-4o, точно! Рецептата е със натурален, млечен шоколад + миризливото сирене. Изобщо няма да си играя да го правя, ако ще е само заради модата-предпочитам вкуса Naughty... А там няма да мине номера с миенето... Mr. Green
Виж целия пост
# 9
pep-4o, точно! Рецептата е със натурален, млечен шоколад + миризливото сирене. Изобщо няма да си играя да го правя,
Кажи я деее, аз ще си поиграя Party
Виж целия пост
# 10
Шоколад със синьо сирене е модерно напоследък по всякакви рецепти в списания и предавания. Дори на едно предаване химично обясниха защо си подхождат точно те, а не синьо сирене с други сладки неща

И аз гледах това предаване, много добре бяха обяснили зако молекулите на шоколада си пасват с тези на синьото сирене...   chef
Виж целия пост
# 11
[quote author=argun link=topic=166118.msg3242836#msg3242836 И аз гледах това предаване, много добре бяха обяснили зако молекулите на шоколада си пасват с тези на синьото сирене...   chef
[/quote]

именно - то е "Химията в кухнята" - там научих защо трябва да се темперира няколко пъти шоколада  Grinning. И всеки път го хващам случайно, и всеки път се каня да видя коя е тв-та и часа  Embarassed
Виж целия пост
# 12
pep-4o това е по Дискавъри - страхотно предаване 

аз лично съм правила Шоколадови кексчета със синьо сирене и лично на мен ми допаднаха.. а моята половина НЕ ..

Сапфира съвсем нормално да не ти харесва .. лично аз до преди 5 години не признавах, но виж сега вече си промених корено мнението .

Биляна
не са модерни - винаги ги имало тези рецепти.. но не бяха толкова популярни, а и вкуса кисело+сладко с месо не допада на всеки .. и все пак такъв вкус има и в бг кухня
Виж целия пост
# 13
Аз обичам с червено винце и крем супа с броколи и синьо сирене и задушени броколи с настъргано сирене.  Party
Виж целия пост
# 14
Кажи я деее, аз ще си поиграя Party
Виенски сладкиш
за блата:
100-150 гр. натурален шоколад
200 гр.масло
100 гр. пудра захар
2 с.л. брашно
4 яйца
Разтопява се шоколада и охладен се прибавя към предварително разбитите яйца с маслото. Прибавя се захарта и се бърка до пълното й разтваряне и до получаването на пухкава смес. След като се сипе и брашното, разбърква се внимателно и се пече в средно голям съд или в тортена форма с падащи стени, предварително намаслена. Пече се на 180 * Изстинал блатът се разполовява и се гарнира със следния крем:
100гр. млечен+100 гр.тъмен шоколад
300 мл. сметана
100 -120 гр.синьо сирене
1-2 с.л./според предпочитанията за сладко/ пудра захар
Загряват се синьото сирене и начупеният шоколад, като постепенно се сипва и сметаната. Изчаква се шоколадът и сиренето да се разстопят и след това се оттегля от котлона и се слага за час-два да се охлади във хладилника. Разбива се овкусената с шоколад и сирене сметана със захарта, до получаването на пухкав крем. С 1/2 от него се намазва едната половина блат, поставя се другата половина блат и се намазва отгоре с останалата част от крема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия