Сърми, ама не съвсем

  • 4 071
  • 7
Преди време решихме с майка ми да правим сърми, но мен ме домързя  Embarassed  и ги направихме ето така. Стана много сполучливо. Ако обичате кисело зеле опитайте и тази рецепта.

Една малка кисела зелка, 1/2 кг кайма, един голям праз, червен пипер 1 ч.л., черен пипер, сол, 1ч.ч ориз, една шепа чубрица, олио.
Нарежете като за манджа зелето. Омесете каймата с подправките, ситно нарязания праз, ориза и олиото + една чаша вода. В тенджера от йенско стъкло сложете малко олио на дъното и редувайте ред кисело зеле, ред кайма, пак зеле, кайма и най-отгоре зеле. Поръсете малко червен пипер и полейте с още една чаша вода. Пече се в умерена фурна. Бон апети!
Виж целия пост
# 1
Аз им викам мързеливи сърми - много вкусно става  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Че то си е направо мусака с кисело зеле Mr. Green А за вкусно - много е вкусно!
Виж целия пост
# 3
Ще пробвам - Лого5ка-дай една к. зелка ...плз  Praynig !

 Laughing  Laughing  Laughing
Виж целия пост
# 4
И аз ги правих преди време след като пратих мъжа ми за кисело зеле за сърми, а той ми донесе нарязано в буркан  #Silly . Стана много вкусно.
Виж целия пост
# 5
Присетих се нещо да питам Embarassed
Празът, каймата и оризът не се ли задушават предварително в малко мазнина и вода, и след това - ред зеле - ред плънка? Аз така го правя...подтекстът на въпроса ми е дали става вкусно, като се сложи суров празът.
Виж целия пост
# 6
Цитат на: Karimma
Присетих се нещо да питам Embarassed
Празът, каймата и оризът не се ли задушават предварително в малко мазнина и вода, и след това - ред зеле - ред плънка? Аз така го правя...подтекстът на въпроса ми е дали става вкусно, като се сложи суров празът.


Не запържвам предварително. Празът умеква и буквално се стопява.
Виж целия пост
# 7
Цитат на: Шани
Ще пробвам - Лого5ка-дай една к. зелка ...плз  Praynig !

 Laughing  Laughing  Laughing


Нямаш грижа. Само кажи кога да ти я доставя  Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия