ябълков оцет

  • 7 837
  • 13
Търся изпитана рецепта за ябълков оцет.Намерих една в която само ябълки се слагат във вода и се оставя да ферментира и друга в която се слагат и други неща - например мая.
Чудя се кое е по-добре...
Виж целия пост
# 1
ето ти моята многократно  изпитана рецепта за ябълков оцет

Ако ти е голяма дозата - намалявай количествата.
Виж целия пост
# 2
На мен ми звучи ужасно тая рецептаjavascript:void(0);
Виж целия пост
# 3
И кое е ужасното - че трябва да ферментират ли?

Няма ферментация - няма истински оцет. На магазина има достатъчно с консерванти.
Виж целия пост
# 4
ето ти моята многократно  изпитана рецепта за ябълков оцет

Ако ти е голяма дозата - намалявай количествата.
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 5
Захванах се да правя ябълков оцет. Всичко вървеше добре, прецедих го от ябълките след първата фаза на ферментацията, но после взе да се появява нещо като пихтиеста маса в оцета (все още трябва да ферментира). Четох тук там и мисля, че това, което се появява е оцетна гъба.
Та искам да питам за тази оцетна гъба дали се маха от оцета след като стане готов или не? Ако не се маха, то така ли се употребява после оцета? Питам, защото не ми изглежда особено симпатична тази гъба, че и да я ям. Изглежда като пихтиеста маса, но като разбъркам оцета се разнася. Няколко пъти го прецеждах докато разбера, че всъщност тази гъба е необходима, за да стане оцета. След ден-два пак се появяваше; много е упорита.
Та въпросите са ми следните:
-това, което се е завъдило оцетна гъба ли е?
-ако е оцетна гъба, то какво да я правя след като стане оцета?
-как да позная, че оцета е готов?

Много ще съм благодарна, ако някой ми даде насоки!
Виж целия пост
# 6
гъбата да си стои в оцета- при по-продължително време тя става по-твърда и не се разпарцалва 
ако я махнеш - ще се появи отново и отново ,но в един момент спира дас е появява и тогава вече хвърляш оцета - просто той се разваля
 
Виж целия пост
# 7
гъбата да си стои в оцета- при по-продължително време тя става по-твърда и не се разпарцалва 
ако я махнеш - ще се появи отново и отново ,но в един момент спира дас е появява и тогава вече хвърляш оцета - просто той се разваля
gabkata, много благодаря за отговора. Искам да питам още нещо-да разбърквам ли от време на време оцета (той още не е готов според мен) или да не го бъркам, за да не разпарчетосам гъбата?
Виж целия пост
# 8
  И аз търся рецепта за домашен ябълков оцет, но това с гъбата малко ме притесни...  Shocked   Има ли начин, при който да не се получи гъба?  Sick
Виж целия пост
# 9
  И аз търся рецепта за домашен ябълков оцет, но това с гъбата малко ме притесни...  Shocked   Има ли начин, при който да не се получи гъба?  Sick
Naughty

Цитат
гъбата да си стои в оцета- при по-продължително време тя става по-твърда и не се разпарцалва 
ако я махнеш - ще се появи отново и отново ,но в един момент спира дас е появява и тогава вече хвърляш оцета - просто той се разваля
Виж целия пост
# 10
  Благодаря, lozeva! bouquet Хихи, ама че си подходяща за тая тема...  Laughing
Виж целия пост
# 11
Искам да питам тези, които са виждали на живо оцетна гъба дали представлява такова нещо:
оцетна гъба 1
оцетна гъба 2
Ако това е оцетната гъба, то в моя оцет се е завъдило нещо друго. По-скоро прилича на концентрирана на отделни места утайка. Въпросът ми е: как да си завъдя тази гъба?
Виж целия пост
# 12
  Благодаря, lozeva! bouquet Хихи, ама че си подходяща за тая тема...  Laughing

???Кое ми е подходя6тото Thinking
Виж целия пост
# 13
  Благодаря, lozeva! bouquet Хихи, ама че си подходяща за тая тема...  Laughing

???Кое ми е подходя6тото Thinking
   Е как кое - "лозето" в името...  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия