Какво с пасатор

  • 14 262
  • 24
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Grinning Ще съм благодарна за всякакви идеи Grinning
Виж целия пост
# 1
Аз правя плодови пюрета за детенцето, кремчета от к.млеко с пасирани плодове и желатин, за пасиране на сосовете към ястията, за крем-супи, за смилане на ядки...За друго не се сещам, но с интерес ще следя темата, че и на мен ми се иска да оползотворя блендера по-добре.
Виж целия пост
# 2
mimival, мерси  Grinning
Много интересно ми звучат кремчетата от кисело мляко  с пасирани плодове и желатин. Би ли споделила точно как ги правиш?
Виж целия пост
# 3
правя пудра захар от кристалната, меля месо на кайма...
Виж целия пост
# 4
Майонеза,компоти.Смес за палачинки ,аз не умея да ги правя ,но съпругът ми съм го наблюдавала.Той и айрян си прави така ,защото не оставали бучици а и става по- бързо от стандартния начин.
Аз пък щом трябва да се разбият яйца независимо за какво, също олзвам пасатора.
Виж целия пост
# 5
Ами понеже Вики много обича к.млекце и приготвям почти всеки ден кремчета с него. Слагам си в блендера бисквити, плодове и к.млеко и пасирам-това е любимото кремче на Вики, също така можеш да направиш кисели или плодови кремчета с пр.мляко.
За нас пасирам плодовете или ги накълцвам с блендера и ги слагам в подсладено к.млеко и им добавям желатин, за да се втърдят/можеш да погледнеш Желирана торта от Готварската книга- на същият принцип е/ или този крем-.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166606.msg3254913#msg3254913
Виж целия пост
# 6
салатка. сирене, кисело мляко /може и малко майонеза/ се разбиват. сиренето предварително го оставям за 2-3 часа във вода, защото става много солено иначе. това нещо го пасирам. може да се прибавят след това нарязани на кубчета пресни домати или печена чушка.
също хайвер можеш да правиш
Виж целия пост
# 7
освен всичко изброено,аз режа и копър и магданоз,стават ситни както не мога да се нарежат,също така и пресен чесън.Това е много използван уред у нас.В момента не се сещам за друго
Виж целия пост
# 8
Имам си вече пасатор с резачка. Много си ги харесвам, но освен за пасиране на супи и картофено пюри, както и за рязане на лук и моркови за супи, за сега не се сещам какво още мога да приготвям с тяхна помощ. А ми е мерак Grinning Ще съм благодарна за всякакви идеи Grinning

- Освен изброените неща използвам "чопър-а" за накълцване на ядки (орехи, тикв.семки), обикновенно с тях ръся салатите. Ядките стават доста финно, като трохи почти.

- С чокър-а правя и една салата от магданоз - всичко слагам вътре и после само оцета и олиото добавам. Става нещо като хайвер на външен вид.

- Пасатора - много често разбивам с него компот от кайсии или праскови. Става страхотен нектар и като се прецеди - ммммммм. Купения нектар ряпа да яде пред този.

- С пасатора разбивам айряна.

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.

Дано да съм ти била полезна, ще следя за други идеи и аз.
 Мисля си, че ще ти е неотменим помощник  най-вече за приготвянето на бебешките пюренца и кремчета. feeding
Виж целия пост
# 9
Интересна тема Grinning
Доста неща научих, записвам се да я следя  chef
Виж целия пост
# 10
Мерси много за идеите  bouquet. Туко що набързо пасирах какаови бисквитки, какао нескуик и една кофичка от киселото мляко на баба. На мен лично много ми хареса какво се получи.
Виж целия пост
# 11
моят стои почти неизползваем  Cry но иначе го ползвам за кремсупи, плодови прясни и кисели млека, ядки, нектари

това с желатина ме заинтригува и ще го пробвам задължително!  newsm78
Виж целия пост
# 12

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите
Виж целия пост
# 13
Кьополу.
Кашата за пиле каша.
Виж целия пост
# 14

- Когато правя доматен сос - винаги използвам пасатора.  2 Буркана домати, през пасатора и после прецедени през по-едра цедка за да се махнат семките. Става идеалено гладък сос.


при мен семките се пасират заедно с доматите

?!?
Е, как така.... Честно казано ме учуди.
Говорим за пасатора, а не за чопър-а, нали?

Моя пасатор е на Синемс, не помня колко точно вата беше, ама си има достатъчно мощност, но семките не ми ги "реже". Остават си цели.
А аз прецеждам, защото хич не обичам люспи и семки да ми се мотят из соса.
После соса става гладък,  като доматена паста.
При теб така ли се получава?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия