Дайте идея за ордьовър..

  • 3 006
  • 5
 Искам да направя нещо като Шветска маса с различни ордьоври. Laughing Примерно съчетание на различни сирена с маслини,филета  newsm78 Хлебчета намазани с топено сирене пастет,хайвер и някаква украса от горе също рибни филета... може и раци  newsm78  Ще съм ви благодарна,ако ми дадете интересни идейки за ордьовър!     bouquet
Виж целия пост
# 1
Заповядай.., а виж и в готварската книга.
Виж целия пост
# 2
Morena много ти благодаря!  Hug
Виж целия пост
# 3
Прегледай тази тема . Peace


Моля ви за помощ!Меню за маса - ще ставам кръстница

Виж целия пост
# 4
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=166969.msg3342167#msg3342167
Това е тема, която пуснах преди месец по същия повод. Получих добри съвети, после показах и това, което бях направила в крайна сметка - ако искаш я прегледай.

Аз бях приготвила всичко от предната вечер, понеже случката беше сутринта, а на другия ден само го подредих  Whistling
Виж целия пост
# 5
ТУК също има идеи.

Това съм го правила, хареса се, а и на мен ми свърши работа.

Предястие “Охлюв”

Продукти:
За тестото:
 5 яйца
 1 чаена чаша вода
 1/2чаша олио
 щипка сол
 1 чаена чаша брашно
За плънката: 300 г мек колбас (по избор)
 5-6 кисели краставички
 2 твърдо сварени яйца
 250г сметана
 250г майонеза
 200г кашкавал

Начин на приготвяне:
На тестото:
Водата с олиото и солта се поставят на огъня да заври.
След това се прибавя брашното, като се бърка внимателно до получаването на гъста каша.
Дръпва се от огъня и след като сместа изстине счупват се едно по едно яйцата, като се бърка непрекъснато.
Полученото тесто се изсипва в правоъгълна тава, намазана с масло и брашно, и се пече в умерена фурна.
Готовият блат се изважда върху хартия или кърпа и веднага се навива на руло.
След като изстине рулото се развива и намазва с предварително приготвената плънка.

На плънката:Колбасът, краставичките и яйцата се нарязват много дребно и се поставят в дълбок съд.
По желание могат да се добавят гъби, задушени с масло.
Сипва се сметаната и сместа се разбърква много добре.
Плънката се нанася много равномерно върху блата, който внимателно се навива с руло и се поставя в подходящо блюдо.
Отгоре рулото се намазва с майонеза и се поръсва с настърган кашкавал.
Оставя се на студено 1-2 часа.

Ето и едно красиво подредено плато - комбиниран ордьовър:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия