Въпрос за еклери - защо не стават кухи?

  • 5 528
  • 21
Та това ми е въпроса  - към еклер-виртуозите от един аматьор

научих се как да ги пека, за да не стават на "сплескани жаби",  НО отвътре са тестени, а не кухи

каква е тайната?
Виж целия пост
# 1
Та това ми е въпроса  - към еклер-виртуозите от един аматьор

научих се как да ги пека, за да не стават на "сплескани жаби",  НО отвътре са тестени, а не кухи

каква е тайната?
След като се изпекат/порозовеят леко/ ги вадиш - правиш им по една дупка, за да излезе парата и пак печеш.

ПП. Спазваш ли пропорциите за тестото / най вече яйцата/
Виж целия пост
# 2
Аз не правя технологията на denis_d  и стават винаги кухи.
Определено трябва да се спазват пропорциите Peace
Виж целия пост
# 3
Голям проблем имах и аз едно време с тия еклери - бухват чудесно, изваждам ги и се сплескват. Откакто кумата ми каза един секрет винаги ми стават сполучливи. С помощта на чаена лъжичка държа вратата на фурната леко открехната докато пека еклерите. Разбира се и пропорциите са важни.
Виж целия пост
# 4
Зависи от рецептата Wink, аз правя една, която винаги се получава. Веднъж реших да опитам една друга и се получиха печени содени мекици Laughing.

Еклери

1ч.ч вода
1каф.ч. олио
1ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.л. сол

Във врящата вода слагам олиото и солта, постепенно прибавям брашното при непрекъснато бъркане с дървена шпатула. Махам от котлона и като поизстине слагам един по един жълтъците. Бъркам до получаване на хомогенна гладка смес. С малка лъжица слагам от сместа върху намаслена хартия и пека около25-30 мин. Първоначално на по-силна фурна след това намалявам.
След като изстинат ги пълня.
Виж целия пост
# 5
1ч.ч вода
1каф.ч. олио
1ч.ч. брашно
4 яйца
1/2 ч.л. сол

Само жълтъците ли се слагат Rolling Eyes?
Виж целия пост
# 6
Целите яйца, но не  докато тестото е вряло.
Виж целия пост
# 7
Вече два пъти правя еклери по тази рецепта http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=459 (но ги пълня с ванилов крем) и няма проблеми с надуването или печенето. Чак ми е чудно колко лесна работа били еклерите. До преди седмица си мислех, че са някоя кулирнарна сложнотия.
Виж целия пост
# 8
Вече два пъти правя еклери по тази рецепта http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=459 (но ги пълня с ванилов крем) и няма проблеми с надуването или печенето. Чак ми е чудно колко лесна работа били еклерите. До преди седмица си мислех, че са някоя кулирнарна сложнотия.
Ами тя рецептата е същата като на Тeopr .
Виж целия пост
# 9
Аз ги пека докато порозовеят и след това изключвам фурната и ги оставям вътре докато фурната изстине. Така еклерите се изсушават вътре и никога не ми стават тестени.
Виж целия пост
# 10
Само жълтъците ли се слагат Rolling Eyes?

Да, аз слагам само жълтъците.
Виж целия пост
# 11
Целите яйца, но не  докато тестото е вряло.

 PeaceИ аз оставям да изстине тестото и след това добавям яйцата. Не отделям жълтъците , а слагам целите яйца Simple Smile
Виж целия пост
# 12
tania28, явно точно това е моята грешка - изключвам фурната след като се поизпекат
следващият път ще пробвам така

много благодаря на всички ви за идеите

denis_d, не бих отваряла фурната по време на печене - резултатът е плачевен - сплескват се моменталически

лека вечер на всички кулинарки
Виж целия пост
# 13
PetyaL,
Аз съм отваряла фурната докато се пекат ( за секунди) и им няма нищо. Да не би нещо тестото да не ти е добре?  Като сложиш яйцата тестото трябва да стане лепкаво. Първо слагаш едно яйце , размесваш ( с ръце), слагаш още едно и т.н. Аз лично така разбирам колко яйца да сложа, защото ако стане прекалено рядко тестото ще останат тестени еклерите.
Виж целия пост
# 14
Ето по тази рецепта правя най-сполучливите еклери   Crazy

http://www.kuking.ru/my/viewtopic.php?p=716908#716908
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия