Пиле на сол.....Как?

  • 4 680
  • 40
Здравейте кулинарки,
знае ли някой как се прави пиле на сол?
 Мъжът ми ме лъже от както сме се запознали, че прави страхотно такова! В последствие се оказа, че го е правил мнооооого отдавна и е забравил вече как се прави  newsm78
И понеже толкова съм слушала зо това прословуто пиле и след като стана ясно, че той няма да го направи............аз ще се пробвам! Crazy
Според него се слага сол на дъното на тавичка и отгоре пилето!
Обаче,  Stop каква сол , колко, маха ли се кожата на пилето, завива ли се в нещо, маже ли се с нещо, колко време се пече и на каква температура и изобщо наистина ли става толкова вкусно ?
Благодаря ви предварително за отговорите!
Виж целия пост
# 1
Морска сол. Такава се ползва. Вчера гледах една рецепта за печене на картофи в морска сол. Покри се тавата, наредиха се картофите и после се покриха хубаво със солта. Нужно беше около 1.5кг от нея. Та се сетих и аз за пилето. Знам, че ставало чудно, хрупкаво. Мъжът ми твърди, че само на дъното на тавата се слага сол.
Ще следя темата, стана ми интересно.
Виж целия пост
# 2
Аз съм го правила така : в тавата се изсипва  около 1 пакет сол /ползвам обикновена/, разстила се и отгоре се поставя пилето /цяло/. Така се слага във фурната / без да се покрива/ и се пече до златисто! Това е цялата философия !
Виж целия пост
# 3
Виж във форум "Гответе с мен", мисля, че беше в "Стъпка по стъпка". Рецетпата е на Йосиф за обескостено пиле в/у сол. Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Аз съм го правила така : в тавата се изсипва  около 1 пакет сол /ползвам обикновена/, разстила се и отгоре се поставя пилето /цяло/. Така се слага във фурната / без да се покрива/ и се пече до златисто! Това е цялата философия !
И аз така го готвя, само че слагам тавичката със солта да се нагорещи хубаво във фурната, преди да хвърля пилето върху нея.   chef
Ех как ми е прияде сега такова пиле и май това ще ни е вечерята  newsm78
Виж целия пост
# 5
И никаква мазнина ли не се слага? А пилето маже ли се с нещо newsm78
Виж целия пост
# 6
Аз съм го правила така : в тавата се изсипва  около 1 пакет сол /ползвам обикновена/, разстила се и отгоре се поставя пилето /цяло/. Така се слага във фурната / без да се покрива/ и се пече до златисто! Това е цялата философия !
Това е!
Виж целия пост
# 7
Мажеш си го с мазнина и подправки по желание, а сол то си поема от тази в тавичката, колкото му трябва.  Wink
Виж целия пост
# 8
Мерси,   bouquet то вярно било много лесно! Ето защо мъжът ми е правил такова пиле....... Rolling Eyes
с кожата ли ?
и колко време се пече? Приблизително
Виж целия пост
# 9
Ами до златисто. Предполагам поне час.
Виж целия пост
# 10
не съм засичала, а зависи и от печката.
С кожата.
Виж целия пост
# 11
Аз разстилам сол на дъното на тавата, колкото да го покрие - отива около 1/3 от пакета. Когато сложа целият пакет, пилето ми става по-солено.........Отгоре поставям пилето с гърдите надолу (но мисля, че може и обратно), разчеквам го малко  Joy, и пека. След като започне да цвърчи са му необходими около 45-50 мин - за старовремска печка Раховец  Wink. Към края мажа кожата отгоре с малко масло, после се изхвърля, т.е. дава на съседското куче Wink.....

п.п. И понеже двамата с мъжа ми не можем да изядем цялото пиле, с бялото месо от гърдите (защото става най-сухо)  на следващия ден правя фрикасе, или супа, или нещо като мусака с ориз и пилешко  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Такова пиле ядох на едно гости,пак мъжа му беше майстора.Върху един пакет готварска сол в тава,сложи цялото пиле и пече във фурната.Накрая не стана никак хубаво!Не беше си поело сол колкото му трябва(нали уж така трябва да се случи),нито беше крехко и ароматно или каквото там всеки си го представя! SickНе знам дали той нещо не го е скопосал,ама нямам желание да пробвам. newsm78Аз си го пека по най-стандартния начин и става идеално,затова не ми трябва друг начин! Mr. Green
Виж целия пост
# 13
И после изпечената сол какво я правите?
Виж целия пост
# 14
Солата се изхвърля.
И моя мъж му е майстор на това пиле. Разфасова го на порции, омазва го с олио и червен пипер. Вкусът на изпеченото по този начин пиле оприличавам на пиле на грил.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия