Приготвяне на домашни плодови пюрета

  • 1 219
  • 1
Уважаема доктор Слънчева,
първо искам да ви кажа, че съм с изключително добри впечатления от вас, четейки вашите отговори в този форум! Благодаря ви че ни помагате с професионалните си съвети. Според мен вие сте прекрасен специалист  Flutter
Сега на въпроса - отскоро давам да дъщеря ми домашно плодово пюре от ябълка. Доста съм разочарована обаче от готовите пюрета /в тях има захар, модифицирано нишесте и т.н./ и ми се иска да правя домашни такива. Скоро на пазара ще излязат и праскови, кайсии, череши. Въпроса ми е трябва ли задължително да ги варя /трябва ли да са на пара или може само да ги попаря с вряла вода/. Или е достатъчно да ги измия добре, почистя и да ги пюрирам с пасатор и да добавя малко кърма, за да не са толкова гъсти./ този вариант ми си струва удачен,защото си мисля че така най-сигурно ще се запазят полезните вещества и витамините в тях/.
Благодаря Ви предварително за отговора  bouquet
Виж целия пост
# 1
Здравейте! И мнага благодаря- радвам се, че мога да Ви бъда в помощ.
Можете да приготвяте плодовите пюрета непосредствено преди консумаията само като ги пасирате. Така те ще си запазят всички ценни витамини и минерали. Можете да ги давате с АМ или само като пюре вместо сока.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия