Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Kaкво мляко давате на вашите деца?

  • 1 100
  • 29
Здравейте,скъпи мами!В последно време,откакто Ани вече не суче,ми се струва,че не приема достатъчно богати на калций храни и не иска мляко.Сега е почнала да пие сухо мляко на Нидо,обаче това,дето сме го купили,няма таблица за съдържащи се елементи ,а видях,че други видове имат,и то пак на същата марка.Въпросът ми е какво е нужното количество на детето ми,защото нито съм купувала,нито ползвала АМ,все на кърма си бяхме.Като дози на ден,количество,милилитри,съотношения-гола вода съм!
!
Благодаря Ви предварително за помощта!
Виж целия пост
# 1
Ми аз мисля, че на 2 години вече спокойно може да си пие прясно млекце... newsm78 Теб какво те спира да й даваш? Ако нещо те притеснява - адаптирано за след 2 години. на съответната марка има таблица с нужното количество по възраст.
Виж целия пост
# 2
На две години спокойно можеш да даваш на детето прясно мляко.Моето го пие директно от шишето.За дозата която трябва да изпие си зависи от детето.Сина ми много обича кисело и прясно мляко и дневното количество което се събира за деня е около 600-800мл.
Виж целия пост
# 3
И моето порка здраво кисело и прясно мляко. От киселото й купувам всякакви марки, каквито ми харесат ТОЗИ път..., а прясното купуваме от един комшия, който продава сутрин млякото от козите си (или крави бяха newsm78) на тротоара. Слагам й вътре малко мед. Примира от удоволствие...
Виж целия пост
# 4
Прясно само, единствено, и изключително с корнфлейкс, - под никаква друга форма.
кисело - мноооого рядко.

да не говорим, че аз мляко не вкусвам, освен ако не е от овца, истинска неподправена овца.

за мен прясното мляко от малка е било нещо много мръсно и гнусно, и сега потрепервам от погнуса чак, никоя сила на света не е в състояние да ме накара да пия прясно мляко.
Виж целия пост
# 5
Аз й приготвям от детското сухо мляко на Несле и нямаме оплаквания  bouquet
Виж целия пост
# 6
Сина ми пие още АМ и не смятам да го спирам.Доста по полезно е от другите млека.
Виж целия пост
# 7
Спокойно може да и даваш прясно мляко. Важно е млечните продукти да бъдат пълномаслени. Ако може домашно, но от сигурен източник - още по- добре.
 Grinning
Виж целия пост
# 8
Можеш да даваш прясно мляко.
Аз купувам на LB 3,6%  картонените кутии , но Иво не обича да го пие. Ако е вкарано в някакво ядене-само така го приема. За сметка на това изпива във вид на айрян по кофичка и половина кисело мляко на ден (Елена 3,6%).
Виж целия пост
# 9
Големият пие прясно и кисело мляко.
Малката(1г. и 9м.) не пие мляко в чист вид, затова и го добавям в закуските и наблягам на сиренето.
Виж целия пост
# 10
Само цифри ще кажа. В неделя вечер в хладилника ни има:
 - 6бр. пресни млека, 3.6% Верея;
 - 6бр. кисели млека, 3.6% Верея или Пършевица
В момента има около 200мл. прясно и 2 кофички кисело мляко. И 4-мата консумираме в огромни количества млека и млечни произведения... конкуренция ви казвам, отвсякъде  Laughing
Щерката до 4-5 годишна почти друго не ядеше... само мляко (и млечни произведения) под всякаква форма, като хемоглобинът й винаги е бил над 120-130  Flutter
Виж целия пост
# 11
Пие млеката на Верея 3 % масленост, на Роса с 3,4 или 3,5% масленост и отвреме навреме на Данон .... много му харесва да пие от кутията и затова го взимам 
Виж целия пост
# 12
Нестле- джуниер. Кисело - всякакви
Виж целия пост
# 13
Давам Хип 3, защото е сертифицирано био мляко - това значи че кравите са яли само контролирано чисти храни, не са им давани лекарства и хормони.
Ако имаше на пазара био прясно мляко (както има кисело), щях да давам вече от него, но честно казано не знам какво има в тези българските тетрапаци, затова давам Хип.
Виж целия пост
# 14
Моите чада консумират прясно мляко ежедневно, от навършване на 7-месечна възраст /паралелно с кърмата/. Киселото мляко започнаха след годинка, пак ежедневно. АМ не са вкусвали ни веднъж, защото изпитвам силна неприязън към този продукт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия