Тази рецепта е изпитана и става много вкусна. Бързо се приготвя.
Продукти:
60 гр краве масло
1 с.л. зехтин
1 глава лук ситно нарязана
1 скилидка чесън ситно нарязана
125 гр гъби / печурки /, нарязани
1 ч.ч. течна или заквасена сметана
450гр риба тон от консерва, отцедена
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. ситно накълцан пресен магданоз
500 гр фарфале / паста във форма на панделки /

Приготвяне:
Кравето масло и зехтина се загряват в тиган. Слагат се лука и чесъна и се задушават на слаб огън за 3-5 мин докато лукът омекне. Прибавят се гъбите в тигана и се задушават 2 мин. Следва сметаната, която след като заври, се оставя да къкри на слаб огън докато сосът не почне да се сгъстява. Добавят се рибата тон, лимоновия сок и магданоза и се здушават. Подправя се със сол и черен пипер на вкус
Пастата се вари според указанието на опаковката. Отцежда се добре, готовия сос се прибавя към нея и се разбърква. сервира се веднага.
Да ви е сладко
Виж целия пост