Добре дошли в кухнята на Джемма

  • 470 802
  • 206
Добре дошли в моята тема. Това приготвям аз у дома, ползвам рецепти от интернет, списания, книги и рецепти предавани от уста на уста. Laughing Заповядайте, почерпете се. Да ви е сладко.   bouquet В тази тема ще намерите :

Салати и предястия:

Винегрет
Руска салата, такава каквато се прави у нас
Мексиканска салата
Рибна салата
Пълнени яйца
Бутербродна торта
Картофена торта
Зимна салата
Дюнер кебап
Тарама хайвер
Зеленчукова торта
Салата Тиффани
Салата "Любовница"
Топчета от крема сирене
Морковена салата
Тарталетки със салата "Калифорния"
Желирани яйца
Миди в ароматно масло
Суши
Салата "Рибки в езеро"
Салата с авокадо
Салата с цветни макарони
Селедка под шуба
Салата "Възхищение"
Руло с гъби
Маслини в бутер тесто
Салата в мрежа
Салата с домати, чесън и босилек
Рибена салата с авокадо и извара
"Моята салата"
Рачешки "Наполеон"
Салата с гъби
Салата "Калейдоскоп"
Салата с праз
Салата с китайско зеле
Изварена салата

Супи:

Супа от лапад
Борщ постен


Ястия:

Кюфтета с елда
Миди в ароматно масло
Миди с ориз
Бързи тиквички на фурна
Сач с пилешко и свинско месо
Руло от свинска плешка
Кавърма кебап
Пиле жулиен
Виенски кюфтета
Пълнена пуйка
Пълнен патладжан
Пълнена голяма риба с ориз, гъби и орехи

Десерти:

Торта с кондензирано мляко
Шоколадова торта
Крем "Капучино"
Ягодова торта за св.Валентин
Шоколадов сладолед
Тoрта "Айриш крим"
Торта с извара без брашно от семейство Koenig
Бирени вафли
Сладолед "Пъпеш"
Орехова торта
Сладкиш "Хрус-хрус"
Торта "Трюфел"
Шоколадови кексчета
Плодова торта с компот от кайсии
Бисквитено руло
Киевска торта
Вафлена торта
Желиран млечен десерт с ябълки
Торта "Птиче мляко"
Парфе "Св.Валентин"
Карамелени пастички
Сирна пасха
Полено
Сладка баница с локум
Шарлота
Бърз "Наполеон"
Плезир
Тулумби
Фъч
Саварини
Белтъчна торта с желе
Пастички с нес кафе

Дребни сладки:

Дребни сладки "Бадемки"
Дребни сладки "Кошерчета"
Калии
Сватбени сърца
Бонбони "Божествени трюфели"
Ореховки
Фини дребни сладки
Дребни сладки "Гъбки"
Шприц бисквити
Най-вкусните локумки на света
Целувки от жълтък
Шилерови букли (фунийки) и цели орехчета
Созополски дъмги (розети)
Орехови таралежчета
Меденки
Маслени орехови кошнички
Коледни свещи
Орехчета
Розички
Бабините захарни курабии
Таралежчета
Коледни жълъдчета
Обикновени масленки от детството


Тестени изделия:

Варени гевреци
Домашен хляб
Баница със сирене
Фокача с лук
Пелмени
Тесто за пица
Маффини с копър и сирене "Дунавия"
Лаваш
Козуначени кифлички
Кекс
Селски хляб със закваска
Ванилови кексчета
Доматена питка
Чеснови хлебчета
Фокача с пресни домати
Панетоне в автомата за хляб
Фокача с кашкавал
Баница с домашно точени кори
Хляб с бира
Хачапури
Мързелив тутманик
Хлебчета
Мелчета
Лаваш II вид
Бутерки
Хлебчета с кашкавал и чесън
Бротчета
Английски коледен кекс
Дрезденски щолен
Дядо Коледа
Традиционен козунак
Питка "Слънце"
Пирожки с ябълки
Панкейк
Божествена усукана пита с мед и орехи
Меден кейк със стафиди
Хлебчета с шарена сол
Супер бързи и вкусни питки
Кифлички с кренвирши от Хрущевско неостаряващо тесто
Кифлички с кашкавал
Хляб
Содени бухти
Питки "Пайд"
Чабата
Топчета
Виенски хлебчета
Ръжено хлебче
Печени питки
Маслен кекс
Хлебчета с грис
Кифлички с канела
Руски булочки (по 9 копейки)
Хляб с 3 вида брашно
Руло с плънка от лук и варени яйца
Соленки с крема сирене
Изварени пирожки
Банички
Тутманик с праз (празеник)
Тесто за солени изделия
Връзки
Панетоне със закваска
Сладка питка
Сливов пирог
Кекс с ябълка и канела
Охлювчета с крем и стафиди
Содено руло
Макчета
Кифлички със сирене
Шопска точена баница

Напитки:

Домашен Бейлиз
Ликьор от зелени орехчета

Зимнина:

Царска туршия
Апетитка "Тъщин език"
Мариновани печени люти чушлета
Мармалад от сини сливи
Мариновани домати
Аджика
Сладко-кисел сос от сини сливи
Икра от патладжани
Ловджийска салата
Мариновани динчета
Салата "Десятка"
Салата от патладжани
Пълнени печени камби
Риба с доматен сос
Маринована риба
Зеленчуци по кубански
Портокалови и лимонови корички за сладкиши

Млечни продукти:

Домашно крема сирене
Крема сирене с ким

Готвим с кухненска машина Kenwood Major Titanium KMM 020:

Обикновен бял хляб с грис
Омесване на кайма за сарми, кюфтета или пълнени пиперки
Блат за торта
Наполеон
Мелене на месо
Мелене на брашно
Течен шоколад
Руски блини
Бисквитите на баба
Пелмени и чебуреки
Еклери
Болярска питка и празеник
Виж целия пост
# 1
Варени гевреци



1 яйце
600 гр брашно
1 ч.ч топла вода
1 ч.л захар
1 ч.л сол
1 пакетче суха мая

Маята се разтваря в част от водата+захарта.Като се надигне се омесва тесто, което се оставя на топло да втаса. След това се оформят гевреци. Слага се на котлона да заври вода, в която се пускат втасалите гевреци за 1-2 минути. Нареждат се в намазана тава и се изпичат до зачервяване.

Виж целия пост
# 2
Домашен хляб




230 мл вода
2 яйца
1 пак суха мя
1 с.л захар
1 ч.л сол
50 гр маргарин
450 гр брашно

Замесва се тесто вечерта, като маята предварително се разтваря и се оставя да втаса.Тестото се поставя в голям съд с капак в хладилника за през нощта. Сутринта се оформя и се оставя да втаса. Намазва се отгоре с пр.мляко и се поръсва със сусам.Изпича се в умерена фурна.

Виж целия пост
# 3
Баница със сирене




1 пакет кори 400 гр
сирене
30 гр масло
олио
3 яйца
1 коф кис.мляко
газирана вода

Един лист от корите се слага в намазана тава. Маже се с олио. Слага се втори лист. Отделят се още 2 листа на страни. Останалите кори се накъсват, половината от тях се слагат в тавата, натрошава се сирене и се полива с олио, слагат се останалите накъсани кори, натрошава се сирене и пак се полива с олио. Разбъркват се яйцата,млякото и малко газирана вода.Сместта се излива върху корите,като се оставя към 2 с.л.Леко се разбърква с вилица да попие навсякъде. Отгоре се слага една цяла кора, маже се с олио,слага се втората кора. С четчица се намазва отгоре баницата с отделената яйчна смес. Слагат се тук там малки бучици масло и се пече на 200 гр. След изпичането се напръсква със вода и завива с кърпа да се задуши.

Виж целия пост
# 4
Фокача с лук
Източник : www.kuking.net



100 мл вода
200 гр брашно
1.5 ч.л сол
1.5 ч.л захар
2 ч.л олио
1 ч.л суха мая
1 глава лук

Лукът се обелва, измива и нарязва на ситно.Запържва се в олио до златисто,като накрая се слага щипка захар.Слага се на кухненска хартия да попие мазнината.От останалите продукти се замесва тесто.Накрая се слага пържения лук. Като втаса се оформя кръгла фокача, върху която се разпределя нарязан на полумесеци суров лук,леко се притиска, напръсква се леко олио и по желание се слага малко черен пипер. Пече се при 220 гр,15-18 мин
Виж целия пост
# 5
Пелмени



Тесто:

1 чаша вода
1 яйце
сол
брашно до твърдо тесто

Плънка:

кайма от 3 вида месо- свинско, телешко,агнешко
черен пипер
лук (много)

От продуктите за тестото се омесва гладко, сравнително твърдо тесто. Оставя се за половин час завито с кърпа.
Каймата се омесва добре с пипера и настъргания на ренде лук.Тестото се разточва тънко,режят се кръгчета с чаша, слага се плънка , сгъва се на две, прищипват се добре краищата и се прегъва така,че да се срещнат двата края и да се слепят. Готовите пелмени се варят в кипяща подсолена вода докато изплуват на повърхността. Поднасят се топли,поляти със заквасена сметана или майонеза по желание.
Виж целия пост
# 6
Тесто за пица
Източник : www.kuking.net



250 гр брашно
125 мл вода
3. 5 гр суха мая (половин пакетче)
1 ч л сол
1 ч л захар
1 с л зехтин

Плънка по желание.Моята на снимката едомати, кремвирши Сачи бейби, пушени гърди, гъби, кашкавал,риган, босилек
Виж целия пост
# 7
Рибна салата



Китайско зеле се реже на ивички,прибавя се 1 консерва риба тон, царевица консервирана,лимонов сок, зехтин,сол
Виж целия пост
# 8
Пълнени яйца



Варени яйца се разрязват на половинки. Вади се жълтъка,пасира се ,смесва се с птичи пастет. Със сместта се пълнят белтъците. Поливат се отгоре с майонеза.
Виж целия пост
# 9
Торта с кондензирано мляко



Блат:
5 яйца
1ч.ч захар
1,5 ч.ч брашно
ванилия
1 бакпулвер

Сироп:
1 ч.ч захар
1.5 ч.ч вода
ванилия

Крем:
200 гр масло
400 гр кондензирано сладко мляко

Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се ванилията и брашното,смесено с бакпулвера. Пече се при 180 гр. Като изстине се разрязва на две.Долният блат се сиропира с топъл сироп. Маже се с крем,по желание се поръсва с орехи. Слага се втория блат, сиропира се.Тортата се намазва отгоре и отстрани с крем. Украсявасе с перлички, цветни пръчиси , цветя и листа от бонбони.

Фигурки от бонбони:
Вземат се дъвчащи бонбони с различни цветове. Всяка бонбона се слага за 20 сек в микровълновата, така става пластична и позволява оформянето на фигури. Работи се бързо,защото след изстиване се втвърдява.
Виж целия пост
# 10
Бутербродна торта
Източник : www.kuking.net




Хляб за тостер
бульон
крема сирене
пастет
масло
кис.краставички
шунка
варени яйца
маслини
магданоз
кашкавал

На поднос се редят 4 филии от хляба,напръскват се леко с бульон, мажат се с масло и се нареждат филии кашкавал. Слага се втори ред филии хляб,напръсква се с бульон, маже с пастет, редят се кис. краставички.Слага се трети ред филии, напръсква се с бульон,маже се с крема сирене и се реди шунката. Четвърти ред филии,маже се по желание.Отстрани се покрива със ситно нарязан магданоз, отгоре се украсява по желание с варено яйце маслини, рози от шунка и каквото ви хрумне друго.
Виж целия пост
# 11
Картофена торта



картофено пюре
руска салата
варено яйце
морков
маслини
магданоз

Половината от картофеното пюре( не много разредено с пр.мляко,овкусено само с масло и сол) се разстила в тортена форма с подвижно дъно.Върху него се слага пласт руска салата,а върху нея останалото картофено пюре.Притиска се добре да се уплътни.Оставя се една нощ в хладилника. На другия ден се вади от формата слага се вподнос, маже се с майонеза и се украсява с яйсето, моркова,магданоза и маслините.
Виж целия пост
# 12
Маффини с копър и сирене "Дунавия"
Източник : www.kuking.net



2 чаши брашно
2 с л захар
1 с л бакпулвер
1 чаша прясно мляко
1/2 чаши натрошено сирене Дунавия или Фета
1/3 чаши олио
2 с л копър
1 яйце

Смесват се всички сухи продукти, отделно се смесват всички течни продукти+ сиренето и копъра. За кратко се разбъркват сухите и тречните и се изсипват във форми за мафини, намазана с масло. Пече се около 20 мин.

Според мен захарта трябва да се намали на 1 с.л получи се сладникаво тесто.
Виж целия пост
# 13
Зимна салата



едно бурканче патладжан пасиран
кетчуп
сирене
лук
олио
сол
оцет
магданоз

Всичко се смесва и се украсява с маслини.
Виж целия пост
# 14
Лаваш
Източник : www.kuking.net



240 мл вода
400 гр брашно

Омесва се много гладко и еднородно тесто. Оставя се да почине около 30 мин до 1 час.Разточва се много тънко и се пече на сух тиган от двете страни по 2 мин, като първите 20 секунди- открит, а останалите под капак. Това е арменски хляб без сол, който се прави до 1 метър, т.е голям кръгъл тънак хляб, но в домашни условия големината се ограничава до диаметъра на тигана. В качеството на закваска се използва отделено тесто от предното месене.Има голяма трайност по принцип.
От лаваш стават чудесни предястия,като той се завива на руло с различни плънки. Например майонеза, настърган кашкавал, рулца от раци .Аз ги завих със сирене и копър ( за да мога да си хапна и аз, диетични  ) Ето тук има идеи за плънки,както и снимка на оригинален лаваш:
http://www.kuharka.ru/viewtopic.php?t=6&start=0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия