Лапад

  • 6 802
  • 15


Може ли да се замрази пресен Лапад ?
Без да се налага да го попарвам.

Благодаря предварително
  bouquet
Виж целия пост
# 1


Може ли да се замрази пресен Лапад ?
Без да се налага да го попарвам.

Благодаря предварително
  bouquet

да може
но първо го измий и  го нарежи - и после като го готвиш  няма да се налага да го размразяваш
  bouquet
Виж целия пост
# 2
Да може нарязан измит аз така си го приготвям за фризера .
Виж целия пост
# 3
А твърдата част в средата на листото да я махам ли ?
Всъщност да кълцам самото листо без тази жила по средата. Thinking
Виж целия пост
# 4
Да може нарязан измит аз така си го приготвям за фризера .
И аз така. Не, няма нужда да махаш жилата, режи и нея!  Peace
Виж целия пост
# 5
А защо пък трябва да го попарваш? Веднъж готвих зеле при свекърва ми. Беше прясно зеле, попарено и сложено в камерата. Никога не съм яла по-гадно нещо от това Sick, при все, че обожавам зеле във всякакъв вид.
Аз лично не виждам смисъл.
Виж целия пост
# 6
Благодаря момичета за бързите отговори Hug
След малко се заемам с този лапад.

Вече обаче забърках супичката ...дори похапнахме стана много вкусна.

Лапад,пресен лук,морковче,фиде
Застроих с жълтък и кисело мляко
Накрая сложих парче масло...на истина много променя вкуса Peace


Виж целия пост
# 7
А твърдата част в средата на листото да я махам ли ?
Всъщност да кълцам самото листо без тази жила по средата. Thinking

Да, махни я, че е твърда и горчи. Аз не я режа, а просто хващам всеки лист с едната ръка за дръжката, а с другата смъквам листото надолу - къса се и дръжката остава в ръката ми...незнам дали ме разбра Rolling Eyes...става много по-бързо, отколкото да изрязваш всяка жилка.
Виж целия пост
# 8
Ако е младо не махам жилката .
Виж целия пост
# 9
Ако е младо не махам жилката .

и аз така. А и на по- големите листа рядко го правя.
Виж целия пост
# 10

Да, махни я, че е твърда и горчи. Аз не я режа, а просто хващам всеки лист с едната ръка за дръжката, а с другата смъквам листото надолу - къса се и дръжката остава в ръката ми...незнам дали ме разбра Rolling Eyes...става много по-бързо, отколкото да изрязваш всяка жилка.
Ясно Heart Eyes
Така направих Peace
Много е дебела на истина тази жилка Twisted Evil
Виж целия пост
# 11
А това ми хвана окото .
Мисля да го приготвя до като малкото спи.
Изглеждат ми апепитни от снимката Heart Eyes




Сарми от лапад

Продукти:

2 големи връзки лапад
4 глави лук
3 с.л.олио
1 ч.чаша ориз
1 ч.л. червен пипер
1 с.л.ситно накълцан копър
1 с.л.ситно накълцан магданоз
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:

 Задушава се ситно накълцания лук в мазнината и малко вода.
Добавят се зелените подправки, ориза и червеният пипер.
Добавя се малко вода и се задушава на слаб огън около 10 -1 5 минути.
Листата от лапад се попарват, след като внимателно се измият.
Оформяме сарми от оризовата смес и листата лапад и ги подреждаме в тенджера. Отгоре поставяме чиния с по - малък диаметър, която да притиска сармите.
Заливаме с вода, малко над чинията, посоляваме и добавяме малко олио.

П.п. може да клъцна на ситно пилешко месо в плънката Mr. Green

Виж целия пост
# 12
Не, ти просто искаш да ти дойда на гости, очевидно е!  Hug
Защото знаеш колко обичам постни сърми и ме изкушаваш!  Party
Виж целия пост
# 13
Не знаех ,че Лопуш и Лапад е едно и също Thinking  (видях подобна темичка) Mr. Green

По нашия край му казваме Лапад Peace
Виж целия пост
# 14
Какво стана - готови ли са сърмите? Да идвам ли?  Sunglasses
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия