За содата бикарбонат!

  • 2 683
  • 16
Да споделя за многостранното използване на содата бикарбонат...може би някои вече сте ги чували  Wink

1. За миене на плодове и зеленчуци - 1 лъжичка сода на литър вода = по-добра хигиена!
2. За торти и сладкиши -  1лъжичка сода на половин килограм брашно = по-пухкави!
3. За храносмилане(вече познато) - 1 лъжичка в чаша вода!
4. За пералня предотвратява варовиконаслагването - 1 лъжица при всяко пране = по-мека вода!
5. За цветя(във ваза) - половин лъжичка на литър и половина вода = по-дълга свежест!
6. За вана - 300гр сода  и  за педикюр - 2 лъжици на литър вода = по-добре почистена кожа!

Дано съм била полезна  Peace
Виж целия пост
# 1
7. щипка сода бикарбонат в кафена чашка вода - за изплакване на устата след употреба на инхалатор за астма. Предпазва от заразяване с гъбички. Simple Smile
Виж целия пост
# 2
За пералнята - не поврежда ли по някакъв начин, а за тортите - не стават ли с някакъв специфичен вкус?
Виж целия пост
# 3
За пералнята - не поврежда ли по някакъв начин
- не, но аз ползвам само за бяло пране, кърпи и чаршафи;

Цитат
а за тортите - не стават ли с някакъв специфичен вкус?
- не. Ползвам сода вместо бакплувер, когато нямам такъв.

8. Чистене на кухненски диспозел.

9. Отнемане на миризми в хладилника - пакетът трябва да е отворен.
Виж целия пост
# 4
Благодаря много полезно инфо   bouquet

10. За премахване ан афти от езика - натърква се мястото,където се усеща афтата! 
Виж целия пост
# 5
11. За почистване на сребро - прибори за хранене, бижута и т.н
Виж целия пост
# 6
11. За почистване на сребро - прибори за хранене, бижута и т.н

Ох ooooh! ,да наистина ми беше изкочило от главата,макар че аз си купих кърпичка за сребро и повече няма да се занимавам с изваряване и търкане до полуда  Peace
Виж целия пост
# 7
Пандишпана се прави без сода. Само в кекса слагам сода.
Виж целия пост
# 8
още не съм си обяснила за себе защо е така,но когато в кекс/сладкиш сложа 1 ч.л.сода + 1 бакпулвер,накрая имам винаги разкошен сладкиш.Аз правя всичко на принципа на мъфините-разделям сухи и мокри продукти.Содата и бакпулвера ги слагам сухи при пресятото брашно,не ги гася с нищо.
Виж целия пост
# 9

ОФФ,какво значи 'да гася' в случая?  newsm78
Виж целия пост
# 10
Содата се гаси с кисело мляко за сладкиши.
Аз я ползвам за търкане на тави и тенджери, ако са замърсени и мия мивката със сода.
Виж целия пост
# 11
Много полезна информация. Това с пералнята ще го пробвам следващият път. Не съм го чувала до сега.
Виж целия пост
# 12
полезно,наистина...и аз ще пробвам това за прането
Виж целия пост
# 13
3. За храносмилане(вече познато) - 1 лъжичка в чаша вода!
Това е доста вреден навик, разрушава мукусната бариера, т.е. един от защитните фактори на стомаха.
Виж целия пост
# 14
Аз пък чух, че содата причинява хемороиди
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия