Продукти:
кисело мляко - 400 гр к. мляко
брашно - две ч.чаши
олио - половин ч. чаша (може и по-малко)
1 бакпулвер
захар - 1 ч. чаша
какао - 2 с.л.
Заливка
1 пакетче масло
3 с.л. какао (аз слагам какаото с връхче)
1 ч. чаша пудра захар
малко вода за разреждане
Пригогвяне:
В купа се сипва к. мляко и се добавя захарта.
След като се обърка хубаво, се сипва олиото и после и брашното, към което се слага бакпулвера.
Трябва да се получи сравнително гъста смес, да не е рядка. След това се прибавя какаото и отново се разбърква добре.
Сместа се сипва в намаслена тавичка и се пече около 40 минути.
Аз проверявам с клечка за зъби, дали е опечен десерта. Фурната винаги я пускам на най-силната степен, така че бих казала - 200 градуса и отгоре.
След като се опече десерта се оставя настрана да поизстине. През това време се приготвя заливката:
Маслото се разтопява в касеролка и към нея се прибавя захарта и какаото. Тъй като става гъста смес, трябва да се разреди с вода. Това малко на око на направих - важното е да се получи сос.
Преди да се залее, можете да го нарежете на парчета, за да попие по-хубаво соса вътре в десерта.
Добър апетит!