Тайни и загадки около великденските яйца

  • 16 955
  • 43
Дайте да се разберем нещо - аз съм атеист. Освен това знам, че науката, за разлика от религията, няма отговор за всичко. Ето нещо, което нито религията, нито науката обясняват - как великденското яйце може да изтрае цяла година, та дори и повече. Пояснявам: съществува обичай, според когото едно от боядисаните яйца се оставя за следващата година. Чупил съм такова яйце след повече от година - не е развалено! Яйцето не се съхранява на специално място със специална температура. Обикновено се държи в стаята. Ха сега де?
Виж целия пост
# 1
Няма такъв филм "да не се разваля". Тайната е да не се допуска да се счупи, че после каква воня настава, не е истина...
Виж целия пост
# 2
Мис Бу, да сме живи и здрави още една година, ще ти поднеса такова яйце. Ако го изядеш - черпиш!
Виж целия пост
# 3
наистина не се развалят и като ги счупя не миришат,а вътре стоят като сушени сякаш,даже жълтъците са си с нормален цвят!Аз оставям всяка година яйца ,и в момента имам две от миналогодишните.Стоят в хладилник за напитки,в който ако оставя чиния салата или таратор,до сутринта за нищо не стават,а на тези яйца нищо им няма  цяла година.Май трябва "Мит Бастърс" да проверят това "чудо"! Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Мис Бу, да сме живи и здрави още една година, ще ти поднеса такова яйце. Ако го изядеш - черпиш!
Ти полудя. Да поднесеш - как да е, но да го изям, че и да черпя за което - надали Laughing
Развалят се Crossing Arms
Виж целия пост
# 5
Що да чакаш година? От миналата нямаш ли? И що Бу трябва да яде яйцето - тя не претендира, че не се разваля? newsm78
Какво значи "не е развалено"? Става за ядене ли?
Не съм чупила миналогодишно яйце - хвърлям го в реката. Но съм чувала, че се чупи и, ако е пълно, е на берекет. Като разклатиш такова яйце, тропа. Като да е изсъхнало и втвърдено вътре.
Виж целия пост
# 6
Не съм! Няма и да ти кажа какво яйце ядеш. Simple Smile
И що Бу трябва да яде яйцето -
Щото ми е симпатична!
Виж целия пост
# 7
Няма дори да намекна какви мисли ми навява това горното писание. Днес няма да си играя с теб Crossing Arms
Виж целия пост
# 8
Винаги си оставям първото яйце, боядисано в червено, да стои до следващия Великден. И го чупя, след като го сменя с новото. Винаги до сега е било "мумифицирано" - напълно изсъхнало топче. Не мирише, но и не става за ядене Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Първото яйце го боядисвам червено, което го оставям на кандилото, а миналогодишното го чупя. Не го държа в хладилник. Както и ДЕ ВАня е написала- и при мен е така. Не е развалено и не мирише  Grinning
Виж целия пост
# 10
Не е развалено и не мирише  Grinning
...но и категорично не става за ядене, нали?
Виж целия пост
# 11
 Винаги оставяме по едно яйце - на другата година го чупим и не мирише, само е изсъхнало и се е смалило.
 Чула съм, че от това какво е яйцето зависи каква ще е годината - с хубави или лоши неща. Само веднъж сме чупили яйце, което беше почерняло и миришеше. Обаче пък не си спомням годината да е била лоша.
Виж целия пост
# 12
Не е развалено и не мирише  Grinning
...но и категорично не става за ядене, нали?

Не знам, не съм го пробвала, а и нямам намерение да рискувам  Wink
Дали пък да не го тествам на свекърва ми?  newsm78
Виж целия пост
# 13
Не е развалено и не мирише  Grinning
...но и категорично не става за ядене, нали?

Не знам, не съм го пробвала, а и нямам намерение да рискувам  Wink
Дали пък да не го тествам на свекърва ми?  newsm78

А така, а ако все пак ти откаже я набий smile3557
 Crazy шегувам се
Аз мойте не ги чупя за всеки случай, защото един път присъствах на чупенето и шях да умра от смрад Sick
Виж целия пост
# 14
Всичко, което е стояло една година в твърдо състояние се спаружва рано или късно Стояне Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия