Кекс с мармалад и кокосови трохи

  • 2 002
  • 4
1 3/4ч. брашно с набухвател: 125 гр безсолно масло: 3/4ч. захар 2 яица леко разбити 1/3ч. мармалад 1/4ч. кисело мляко:КОКОСОВИ ТРОХИ:1/2ч.захар(кафява): 1/2ч. брашно: 1/2ч. сухи кокосови стърготини: 90гр. безсолно масло.     1.Загрейте фурната на 180 градуса,намаслете кръгла форма за кекс,пресеите брашното в голяма купа и направете кладенче в средата.    2.Стопете маслото и захарта в малка тенджерка на тих огън и разбъркаите докато захарта се разтвори и свалете от огъня. В малка купичка разбиите яицата мармалада и киселото мляко.  3. Прибавете маслото и яйчената смес към брашното. Разбъркайте с дървена лъжица докато се смесят. Сипете го в приготвената форма и го загладете отгоре. 4.ПРИГОТВЯНЕ НА КОКОСОВИТЕ ТРОХИ: Смесете захарта брашното и кокоса в купа, прибавете и маслото и стриите с пръсти докато стане на трохи.Накрая поръсете трохите във формата върху другата смес.Печете 40 минути или докато клечката за зъби забодена в средата на кекса излезе чиста. Консумира се и топъл и студен със сметана или ванилов сладолед.Отне ми повече време да го напиша отколкото да го приготвя,хубавото е че не се използва миксер.Пробваите. Да ви е сладко Grinning
Виж целия пост
# 1
Извини ме за невежеството, но това брашно с набухвател някакво специално ли е или просто в брашното трябва да се сложи нещо от рода на бакпулвер Confused:
Виж целия пост
# 2
Не това е на Софимел червения пакет то на него пише че е с набухвател Grinning
Виж целия пост
# 3
Цитат на: danidi
Не това е на Софимел червения пакет то на него пише че е с набухвател Grinning

Много ти благодаря за информацията, никога не съм го ползвала и съответно не съм знаела, че съществува такова брашно. Купувам предимно синята опаковка. А въпросното брашно предимно за сладкиши ли се използва или може и за питки?
Виж целия пост
# 4
Аз го използвам за всякакъв вид тестени изделия и питки съм правила с него Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия