Пълнени тиквички

  • 3 712
  • 15
 Тъй като вече им идва сезона някой може ли да ми каже рецепта за пълнени тиквички  . Благодаря ви предварително.Може тук някаде да има рецепти но немога да ги открия.   chef
Виж целия пост
# 1
Имам рецепта за кюфтета от тиквички, някой ако се интересува да каже, невероятни са  Peace
Виж целия пост
# 2
Имам рецепта за кюфтета от тиквички, някой ако се интересува да каже, невероятни са  Peace
Кажи я де не съм правила такива кюфтета до сега
Виж целия пост
# 3
djeli, пълнени тиквички правя така:
Разрязвам тиквичките на половина по дължина, издълбавам частта със семките и ги посолявам. Запържвам лук, моркови, издълбаното от тиквичките (нарязано на ситно), кайма с малко сол и червен пипер, добавям копър и малко ориз. С това пълня издълбаните тиквички. Върху тях ако имам домати слагам нарязани на шайби. Редя в тавичка с малко олио, доливам вода и ги оставям да се пекат. Не мога да ти дам пропорции и време за приговяне, защото всичко правя на око.

Може да ги напълниш и със сирене и яйца.
Виж целия пост
# 4
Кюфтета от тиквички

3-4 тиквички в зависимост от големината им
2 яйца
300-400 гр. сирене
100-150 гр. брашно (в зависимост колко ще поемат тиквичките)
копър

Тиквичките се настъргват на ренде и се оставят да се изцеди водата им в гевгир... и се настъргва сиренето, може и да се натроши на ситно...

Изцедените тиквички се омесват с настърганото/натрошено сирене, прибавят се 2 яйца и копъра, разбърква се до получаването на хомогенна смес, след което се прибавя брашното и се разбърква, докато стане смес достатъчно гъста, но НЕ много, която да позволява оформянето на кюфтета. Проверява се с голяма лъжица за готвене, так че като сложите сместа тя да пада лесно от лъжицата, но да не се разтича!

Загрява се тигана с олио и се поставят кюфтета само с лъжицата и когато се поставят се пооформят краищата и с лъжичката като кюфтенца или шницел в зависимост от желаната форма... Достатъчно е пърженето за около 3-4 минути от всяка страна на силно нагрят котлон!!! След като са готови могат да се гарнират с кисело мляко примесено с чесън или зелен чесън и копър. Може да се сервира и като предястие и като основно ястие!  Peace

Бон апети   bouquet
Виж целия пост
# 5
djeli, пълнени тиквички правя така:
Разрязвам тиквичките на половина по дължина, издълбавам частта със семките и ги посолявам. Запържвам лук, моркови, издълбаното от тиквичките (нарязано на ситно), кайма с малко сол и червен пипер, добавям копър и малко ориз. С това пълня издълбаните тиквички. Върху тях ако имам домати слагам нарязани на шайби. Редя в тавичка с малко олио, доливам вода и ги оставям да се пекат. Не мога да ти дам пропорции и време за приговяне, защото всичко правя на око.

Може да ги напълниш и със сирене и яйца.
Благодаря ти! Peace
Виж целия пост
# 6
Кюфтета от тиквички

3-4 тиквички в зависимост от големината им
2 яйца
300-400 гр. сирене
100-150 гр. брашно (в зависимост колко ще поемат тиквичките)
копър

Тиквичките се настъргват на ренде и се оставят да се изцеди водата им в гевгир... и се настъргва сиренето, може и да се натроши на ситно...

Изцедените тиквички се омесват с настърганото/натрошено сирене, прибавят се 2 яйца и копъра, разбърква се до получаването на хомогенна смес, след което се прибавя брашното и се разбърква, докато стане смес достатъчно гъста, но НЕ много, която да позволява оформянето на кюфтета. Проверява се с голяма лъжица за готвене, так че като сложите сместа тя да пада лесно от лъжицата, но да не се разтича!

Загрява се тигана с олио и се поставят кюфтета само с лъжицата и когато се поставят се пооформят краищата и с лъжичката като кюфтенца или шницел в зависимост от желаната форма... Достатъчно е пърженето за около 3-4 минути от всяка страна на силно нагрят котлон!!! След като са готови могат да се гарнират с кисело мляко примесено с чесън или зелен чесън и копър. Може да се сервира и като предястие и като основно ястие!  Peace

Бон апети   bouquet
изглежда вкусно ще се пробва благодаря ти Peace
Виж целия пост
# 7
изглежда вкусно ще се пробва благодаря ти Peace

Хубави са да... Забравих да добавя, че са много подходящи за консумация особено с Бяло винце  Laughing
Виж целия пост
# 8
Аз правя пълнени тиквички, домати и чушки заедно. Издълбавам тиквичките (доматите и чушките). В тиган запържвам лук, слагам ориз, като стане прозрачен слагам вода (ако ориза е 1 1/2 ч.ч. слагам в тигана 2ч.ч.ч.), след като изври махам от котлона и слагам сол, пипер и джоджен. Пълня тиквичките (доматите и чушките) и заливам още 2ч.ч. вода, зехтин и смляната вътрешност от доматите.
Пека в умерен фурна.

П.С. Забравих, че и аз понякога слагам кайма в ориза.
Виж целия пост
# 9
Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!
Виж целия пост
# 10
Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!

Ей това ще го пробвам и аз!
Виж целия пост
# 11
Ето и моята рецепта за ПЪЛНЕНИ ТИКВИЧКИ С КАЙМА                    В 3 с.л олио задушавам 1 гл.лук,прибавям 2 домата, сърцевината от издълбаните тиквички, малко целина,сол,чер.пипер, черв.пипер.Слагам 500г.кайма(смес) Малко да се запържи. С тази смес пълня 4-5 издълбани тиквички.Слагам в тавичка с малко вода и олио и запичам. Става много  вкусно!

Аз го правя по същия начин, само ,че понеже не обичаме целина,слагам малко чубрица
Виж целия пост
# 12
Аз правя плънка , като за пълнените гъби - задушавам лук, морков, шунка (кайма може), кашкавал  и сметана   Crazy
Виж целия пост
# 13
djeli, пълнени тиквички правя така:
Разрязвам тиквичките на половина по дължина, издълбавам частта със семките и ги посолявам. Запържвам лук, моркови, издълбаното от тиквичките (нарязано на ситно), кайма с малко сол и червен пипер, добавям копър и малко ориз. С това пълня издълбаните тиквички. Върху тях ако имам домати слагам нарязани на шайби. Редя в тавичка с малко олио, доливам вода и ги оставям да се пекат. Не мога да ти дам пропорции и време за приговяне, защото всичко правя на око.

Може да ги напълниш и със сирене и яйца.
И аз така ги правя  Peace С тази плънка пълня и картофи и чушки Wink
Виж целия пост
# 14
В повечето случаи и аз правя по рецептата, която е дала diddi , но ако нямам всички продукти импровизирам Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия