Картофени кюфтета

  • 5 443
  • 11
Не ми се пуска търсачка.... Embarassed Embarassed Embarassed

В момента варя картофите, моля за СПОЛУЧЛИВА рецепта, пък обещавама после да почерпя.....Благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Ето я моята -
Охлаждам картофите / не трябва да са топли / , после ги настъргвам !
Слагам едно разбито яйце , натрошено сирене , ситно нарязан магданоз и подправки - сол , чубрица ...
Слагам ги за малко в хладилника , да се стегнат .
Пържат се оваляни в брашно в загрято олио  Laughing

Много вървят със сосче от кисело мляко , майонеза и копър  Hug
Виж целия пост
# 2
Картофени кюфтета на фурна

Продукти:

1 кг картофи
100 г натурално нишесте
30 г масло
2 глави лук
1 яйце
4-5 стръка магданоз
4 с. л. олио

за соса:
200 мл растителна сметана
1 кубче зеленчуков бульон


Приготвяне:


 1. Картофите се сваряват с обелките. След това се белят, слагат се в купа и се намачкват, като се добавят масло и наситнен магданоз. Изсипва се нишестето, прибавя се едно яйце и се разбърква добре.
 
 
 2. Лукът се нарязва на кубчета и се запържва в предварително загрятото олио до златисто.
 
 
 3. От картофената смес се оформят малки кюфтета. Нареждат се в тава и се пекат 20 минути в предварително загрята до температура 200 градуса фурна.
 
 
 4. Бульонът се стрива и се залива с 100 мл гореща вода. След това се налива растителна сметана, разбърква се.
 
 
 5. Картофените кюфтета се изваждат, върху тях се разпределя лукът и се поливат със сметаната. Връщат се във фурната и се пекат още 7-8 минути. При сервиране ястието може да се поръси с черен пипер и наситнен копър.
 
 
Тази рецепта я имам от списание "Бон Апети" - става много вкусно.
Виж целия пост
# 3
Картофи,
лук,
магданоз,
сирене,
 кашкавал,
масло,
2 жълтъка,
черен пипер,
сол,
1-2 л. кисело мляко
Продуктите се смесват , правят се кюфтета, панират се в брашно , белтъци и се пържат.
Това е моята рецепта   chef Peace
Виж целия пост
# 4
Момичета,дали някой е пробвал да пече във фурна картофени кюфтета панирани?
Виж целия пост
# 5
Ето я моята -
Охлаждам картофите / не трябва да са топли / , после ги настъргвам !
Слагам едно разбито яйце , натрошено сирене , ситно нарязан магданоз и подправки - сол , чубрица ...
Слагам ги за малко в хладилника , да се стегнат .
Пържат се оваляни в брашно в загрято олио  Laughing

Много вървят със сосче от кисело мляко , майонеза и копър  Hug
и аз така ги правя,но след брашното ги топя в яйце и пържа Peace
Виж целия пост
# 6
Момичета,дали някой е пробвал да пече във фурна картофени кюфтета панирани?
Да, аз винаги ги пека, не пържа. Стават си вкусни!  Peace
Виж целия пост
# 7
И аз ги правя с яйце , ама съм забравила да го напиша  smile3555
Виж целия пост
# 8
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА БЪРЗИЯ ОТГОВОР.ДО СЕГА ГИ ПЪРЖИХ , НО ПЕЧЕНИ СА ПО-ПОЛЕЗНИ.
Виж целия пост
# 9
Момичета, благодаря ви!  bouquet

Установих следните неща.....
1. сместта е хубаво да бъде студена
2. олиото да е повече - при пържене
3. да има сирене - пак повечко
4. тигана да е с незалепващо покритие
5. тайната е в свежите подправки.....-магданоз, чубрица...

И друго - аз си направих панировката от следната смес: брашно, пшеничен и царевичен грис...

Ето и резултата: с гъбения сос и със зелена салата... Казаха домашните,че съм ги докарала и на вкус Mr. Green, щом и претенцията големият син яде - направете си сметка!

Едно се питам - защо последните кюфтета ми се пръснаха???? newsm78
Виж целия пост
# 10
Картофени кюфтета с гъбен сос не съм яла , но ми изглеждат на снимката много вкусно и следващия път ще ги пробвам така  Naughty.


Едно се питам - защо последните кюфтета ми се пръснаха???? newsm78
За това нямам представа от какво може да е  newsm78
Виж целия пост
# 11
Не видях някой да използва индийско орехче като подправка newsm78 , много вкусно става да се сложи и на картофена пита



Едно се питам - защо последните кюфтета ми се пръснаха???? newsm78

При мен последните се натрошават, защото правя голямо количество и  вече са се стоплили от стайната температура, докато им дойде реда за пържене. Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия