А някой чувал ли е този пиниз?

  • 2 050
  • 19
Спомням си, че отнякъде знам (не помня от къде), че при бланширане на зелените растения (лапад, спанак, коприва, броколи, брюкселско зеле) е добре да се капнат няколко капки лимон, за да си остане свеж цветът им. Някой чувал ли го е това нещо?
Аз наскоро се сетих, и тъй като съм голям фен на всичко зелено, тази пролет направо се накъсах от готвене на спанаци и коприви. Пробвах номера с лимона и като че ли се получи. Или си въобразявам? Майка ми беше много изненадана.
Някой чувал/чел ли е нещо подобно?
Виж целия пост
# 1
Имам чувството, че съм чувала нещо за сода... но не съм сигурна.
Виж целия пост
# 2
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Simple Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Виж целия пост
# 3
аз знам това - за да се запази зеления цвят на зеленчуците трябва да се готви с открит капак.
т.с без капак
Виж целия пост
# 4
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Simple Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Peace
Виж целия пост
# 5
Не съм чувала, ще пробвам! Не че, като се промени цвета не го изяждаме....
Виж целия пост
# 6
Ха! Аз тъкмо написах това в темата на момичето за спанака! Само, че аз го знам с оцет Simple Smile Та в този случай- да, аз съм го чувала и го ползвам, когато е по-старо зеленото растение.  Peace
Виж целия пост
# 7
А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
Аз бланширам около 2 до 3 мин. Това прекалено дълго ли е? Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, значи правилно ми е останало в съзнанието! Wink  bouquet
Виж целия пост
# 8
Аз пък съм чувала, че във водата се слага сол, но не съм се сещала да пробвам.
Виж целия пост
# 9

Аз бланширам около 2 до 3 мин. Това прекалено дълго ли е? Rolling Eyes
Благодаря ви момичета, значи правилно ми е останало в съзнанието! Wink  bouquet

Абсолютно вярно  Peace винаги слагам лимон при бланширането , ако бланшираш по-дълго вече ще са сварени, а не бланширани, 2-3 мин е добре
Виж целия пост
# 10
Аз съм го чувала и прилагала това, както при зелении, таки и при плодове (ябълки, бананани), за да не потъмняват.
Та, не си внушаваш Simple Smile А също остават по-свежи, ако не се бланшира прекалено дълго.
все едно аз съм го писала  Hug
Виж целия пост
# 11
Да,знам го пиниза и особено го прилагам като мия гъби.Накисвам ги за малко във вода с лимон и стават снежно бели.
Виж целия пост
# 12
Слага се,за да се запази свежият зелен цвят.
Виж целия пост
# 13
За да се запази зеленият цвят на растенията, се бланшират 2-3 минути във вряща вода и след това се поставят в ледена вода(даже е препоръчително да има бучки лед в съда)за също толкова време.Прави се един вид шокова терапия. Laughing
Виж целия пост
# 14
Аз не бях чувала до сега  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия