Желатинът

  • 789
  • 13
Добро утро на всички!
Имам желание да желирам кисело мляко днес за десерт, но не съм сигурна за една кофичка кисело мляко какво количество желатин ми трябва. Моля да ме посъветвате. Благодаря! newsm78
Виж целия пост
# 1
Никой ли няма какво да ми каже?  Thinking
Виж целия пост
# 2
1 пакетче за 1 кофичка мляко. Нали знаеш как се работи с желатин?
Виж целия пост
# 3
На 2 кофички слагам 1 желатин.Става не прекалено желирано.
Виж целия пост
# 4
Много благодаря. Ами мисля че по нататък ще се справя. Трябва да го разтворя на водна баня, но да не завира и после го смесвам с киселото мляко и от тук още един въпрос. Веднага ли да го слагам в хладилника или не. Трябва да е  на стайна температура ли?  Grinning
Виж целия пост
# 5
Веднага в хладилника  Peace Не че ако не го сложиш веднага няма да се желира,ама....
Виж целия пост
# 6
Първо оставям желатина да набъбне в 50 мл студена вода.След това го заливам с още 50-60 мл гореща вода и го разбърквам,докато се разтвори напълно,оставям да се охлади,но не напълно.Прибавям към киселото мляко и в хладилника.
Виж целия пост
# 7
Хммм, аз слагам 1 за 1 кофичка, ама щом казвате, че става за 2 - супер:)) Аз го заливам с хладка вода да набъбне, после го врътвам в МВ на размразяване за 20-30 сек. и го слагам в сместа за желиране. Която естествено е със стайна Т поне.
Виж целия пост
# 8
1 пак. желатин е за около 500 мл. течност/гр. смес за желиране. За твърди желета може да се сложи до 1 на 300 мл/гр. За съвсем леки желета - почти кремче, се слага 1 на 700-800 мл./гр.

Ако слагаш плодове в млякото и захар не забравяй да ги включиш в общия грамаж.
Виж целия пост
# 9
Когато сложа 1 желатин на кофичка мляко ми става много желирано.Предпочитам го по кремообразно.
Виж целия пост
# 10
Първо оставям желатина да набъбне в 50 мл студена вода.След това го заливам с още 50-60 мл гореща вода и го разбърквам,докато се разтвори напълно,оставям да се охлади,но не напълно.Прибавям към киселото мляко и в хладилника.

Така правя и аз и винаги се получава. Ако желирам компот, например, после разтворения желатин го смесвам с компота и на слаб котлон за 5-6 мин.
Виж целия пост
# 11
 Laughing а ще може ли рецептата на това, което ще правиш, Mama i Mitko ? Embarassed
Виж целия пост
# 12
Ами да -  много е просто. Разбирам си добре една или две кофички кисело мляко, подслаждаш ги по желание и слагаш ванилия. Когато се желира можеш да го обърнеш в чинийка (като крем карамел). Ядох го за пръв път в студентски стол. Харесва ми. Можеш да слагаш добавки плодове и др. Само фантазията да работи... Laughing  
Виж целия пост
# 13
Благодаря ти много (жалко, че нямам в момента ванилия Tired )
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия