Защо не мога да разбия белтъците на сняг?

  • 11 615
  • 14
Трябва да направя паста Патафри и за целта трябва да разбия белтъците на сняг, обаче нещо не ми се получава. Пробвах с пасотора, пробвах и с кухненския робот, не ще да стане и това е. Embarassed Получва се една пяна отгоре, обаче отдолу са пак течни, защо така, какво да направя че да ми станат белтъците? Дайте съвет моля ви, че мъжът ми има рожден ден днес, а много са му се дояли пържени хапки от сиренца, исками се да успея да го зарадвам.
Виж целия пост
# 1
Може съдът ти да е бил мокър или яйцата студени... Не знам. Аз обаче панирам кашкавалчета и сиренца по следния начин:

1-2 яйца, сол, 2-3 с.л. брашно, черен пипер, 1 с.л. кисело мляко, 1/2 ч.л. хлебна сода, малко газирана вода. Получава се смес малко по-гъста от палачинкото тесто. Овалваш парчето първо в брашно, след това в панадата и пускаш в много сгорещено олио. Надува се веднага, обръщаш и вадиш.

Ето ти разервен вариант, ако не стане с белтъците. Peace
Виж целия пост
# 2
Ами защо разбиваш с пасатора, а не с миксера?
Белтъците трябва да са студени, съдът и бъркалките на миксера сухи, в белтъците щипка сол.
никога не ми се е случвало да не станат на сняг при спазване на гореописаните условия.
Виж целия пост
# 3
Белтъците разбивам с миксера с тел или баркалки.Слагам сол и капка лимон или оцет ,бърка се в една посока Hug
Виж целия пост
# 4
Яйцата са били студени!!! Благодаря, стана номера!!!!

За следващият път обаче ще пробвам и сместа на sea woman, мерси.

Разбивам с пасатора, защото нямам миксер  Sad
Виж целия пост
# 5
Най-твърдият сняг ми става само и единствено с бъркане на ръка с тел.
И иначе става, но никога толкова твърдо.
Виж целия пост
# 6
бъркай  ги с миксер като започнеш на по бавни обороти  и постепенно ги засилваш
ако е за сладкарско изделие прижавяй захарта  постепенно
Виж целия пост
# 7
Ако са студени белтъците или има вода по съда -не стават на сняг
Виж целия пост
# 8
бъркай  ги с миксер като започнеш на по бавни обороти  и постепенно ги засилваш
ако е за сладкарско изделие прижавяй захарта  постепенно
Да,и аз така знам и правя.
Виж целия пост
# 9
бъркай  ги с миксер като започнеш на по бавни обороти  и постепенно ги засилваш
ако е за сладкарско изделие прижавяй захарта  постепенно

Абе нямам миксер!!!!

Най-твърдият сняг ми става само и единствено с бъркане на ръка с тел.
И иначе става, но никога толкова твърдо.

Колко гъсти трябва да са белтъците на сняг?
Виж целия пост
# 10
Колко гъсти трябва да са белтъците на сняг?

Като обърнеш съда, в който си ги разбивала и те да не падат - аз това знам за хубаво разбити на сняг белтъци.
Виж целия пост
# 11
Като обърнеш съда, в който си ги разбивала и те да не падат - аз това знам за хубаво разбити на сняг белтъци.

Така е. Изобщо не си давам зор да разбивам. Всичките ми рецепти са без разбити на сняг белтъци!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Уфффффф, значи пак съм напарвила нещо ама не доправила. Баща ми технолог по обществено хранене, уж, ми разправя снощи трябвало да се по редички от разбита сметана  newsm78. Аз пак ще се опитам, дано станат този път.
Виж целия пост
# 13
Голям таралеж в гащите с тези разбити белтъци...  Sick Яяяяя, пробвай ти моята рецепта за паниране и щ есе откажеш веднъж завинаги от белтъците ...  hahaha
Виж целия пост
# 14
Ама нали с паста "Патафри" с емъча да го правя, уж по оригинална рецепта, пък то....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия