Какво готвите тенджера под налягане?

  • 11 380
  • 53
Купих си тенджера под налягане,но я изполявам единствно за варене на пиле,пробвах я за боб,леща,но не стават хубави,пък и после трудно се мие.Вие какво варите в нея?
Виж целия пост
# 1
Правя телешко варено най- вече. Много рядко я ползвам.
Виж целия пост
# 2
Какво ли не....по4ти вси4ко...поради липса на време...
Лещата... слагам вси4ко вътре нарязано(лук ,морков,4у6ка) размивам брашно и 4ервен пипер...олио...подправки и затварям
Фасула...може по съ6тия на4ин...а и с отделна запръжка..
Пиле с зеле....зелето нарязано и подправено...ред зеле...пиле...пак зеле и накрая мазнина(олио или зехтин) и доматен сок.За 20 мин. е готово.
Картофена манжа....запържвам месото(пиле .свинско или теле6ко)добавям лук и 4у6ка и доматен сок...картофите малко води4ка подправки и затварям.
Виж целия пост
# 3
Аз нямам тенджера под налягане и никога не съм ползвала. ThinkingНещо не ми е по вкуса и нямам намерение да си купувам!Може би греша - ще следя темата да видим дали ще си сменя мнението,но ме дразнят тези тенджери.... Sick
Виж целия пост
# 4
О, на мен боба ми става много вкусен в тенджерата под налягане и вече там си го правя, а и става много по-бързо.
 Другите манджи които най-често готвя са прясно зеле със свинско, телешко варено, яхния със свинско и картофки, ей такива неща...правила съм и със пилешко месо чорби,яхнии....предимството на тази тенджера е ,че всичко се слага накуп вътре, аз само лука и месцето леко го запържвам в началото,много бързо се готви, ако пък искам да ми стане като яхния ,преди да затворя капака наливам вътре малко размито бръшно във студена вода.
Виж целия пост
# 5
      Почти всичко готвя в нея-ориз с гъби, дори и сърми/зелеви, лозови/, пълнени чушки, фасул, яхнии, зеле с месо, супи с месо. Като  собеното при тази тенджера, че се слага много по-малко количество вода! Например когато готвя прясно зеле с пиле, ако зелето е много сочно слагам само половин кафена чашка вода!
       На детето приготвям храната в нея-запазват се витамините в по-голяма степен поради липсата на досег с кислорода.
      Не мога да си представя готвенето без нея, пести ми време и е  вкусно!
Виж целия пост
# 6
всякакъв вид месо, зелеви сърми, варива  Peace
Виж целия пост
# 7
Досега я използвах за варене предимно на домашни хвъркати, но днес опитах и бобеца да сваря. Стана си 6! Най-голямото предимство е именно спестяването на време.
Виж целия пост
# 8
Почти всичко изброено дотук. Правя и телешко задушено: цяло парче месо запържвам от всички страни - да се капсулова, слагам лук, чер пипер, целина, чесън, морков, чушка, може и картоф на едро, малко вода и задушавам. После месото се реже на филии и се сервира с гарнитура от задушените зеленчуци и сгъстения сос.
Друго - пилешки бутчета, без кожа, картофи и моркови на едро, замразен грах, целина, магданоз и универсална подправка + малко вода да се задуши - става супер и е диетично.
Виж целия пост
# 9
Почти нищо. Шкембе само  Confused
Виж целия пост
# 10
Всичко каквото се сетя - готвя в такава тенджера от... 25 години  Mr. Green ( моята е от сватбата ми  Mr. Green ) Всичко става бързо, вкусно и здравословно. Никога не пържа предварително .
Виж целия пост
# 11
В нея готвя само боб и шкембе.Трудно се мие, а и обичам да"пробвам" яденето.
Виж целия пост
# 12
Не мисля, че се мие трудно, както всяка друга тенджера! Готвя боб, леща, зеле, разни меса, царевица ...
Виж целия пост
# 13
    Имам отскоро. Много съм доволна и готвя почти всичко. Става бързо и вкусно.
Виж целия пост
# 14
тук лично аз съм поснала тема смного рецепти за тенджера под налягане. Почти само в неяготвя. Лесно, бързо, качествено и без провали
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия