изкушенията на toti

  • 5 228
  • 6
Студена торта без печене
1л. прясно мляко
220 гр. захар
50 гр.какао
50 гр. бадеми или лешник
2 пакетчета бисквити или бишкоти
300мл.прясно мляко за напояване на бишкотите или бисквитите.
сушени плодове по избор
 Приготвяне:
половината от млякото се сварява а към другата се прибавят брашното и какаото,прецежда се и се сипва при врящото мляко.
Бърка се непрекъснато.Прибавя се захарта.
Бисквитите се потопяват в леко затоплено мляко.
Tортата се реди върху застлана с хартия кръгла форма: първо ред бисквити, върху тях крем ,поръсват се със смлени бадеми и малко захаросани плодове и пак бисквити крем и т.н. Отгоре се намазва с крем и се оставя да престой 24 часа.
Виж целия пост
# 1
Сирене с кренвирш в гювече

300 гр. кренвирш
250-300 гр. сирене
3 яйца
2 домата
50 гр.масло
магданоз
1глава чесън
сол
лютиви пиперки по желание
 Приготвяне:
сиренето се натрошава,яйцата се разбиват, доматите ,чесънът и магданоза се нарязват на дребно и всички съставки се рзбъркват.
Маслото се разтопява и се разпределя по гювечетата.Във всяко гювече се поставя по равно от приготвената смес.Върху сместа се подреждат нарязаните на кръгчета кренвирши.Пече се на висока температура.
  bouquet
Виж целия пост
# 2
Киевски котлет
пилешки гърди 2 бр
100 гр масло
100 гр гъби
1 яйце
брашно
галета
сол
черен пипер
4 резанчета лимон
олио за пържене

Приготвене:
обескостяват се гърдите, и се нарязват на 4 големи шницела, начукват,посоляват и се поръсват с пипер.Върху шницелите се поставят парченца масло и ситно нарязани гъби,завива се и се прикрепват с клечки за зъби.Овалват се в брашно ,разбитото яйце и галетата и се пържат до порозовяване.Котлетите се сервират с резенчета та лимон.

  bouquet
Виж целия пост
# 3
Кекс с лимон
4 яйца, 200 г краве масло, 200 г пудра захар, 1 бакпулвер, 200 г брашно, кората на 1 лимон. За сиропа: 200г захар на пясък, сокът на 2 лимона, кората на 1 лимон, 30 г краве масло.
Приготвяне:
 Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, кората на лимона (настъргана), брашното с бакпулвера и белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. На сиропа: Захарта, сокът на лимона, кората на лимона (настъргана) и маслото се слагат да врят 5 минути.
След като кексът се изпече и изстине, се надупчва и се залива с топлия сироп. Нарязва се на другия ден.  ::


Банички с круши
продукти;
За тестото:
225 г замразено бутер тесто
За плънката:
8 половинки круши (консервирани или леко сварени в захарен сироп)
1 жълтък
1 супена лъжица мляко
30 г захар
300 мл сметана
1 пакетче ванилена захар
пудра захар
Приготвяне:
1. Поставете един до друг пластовете тесто и ги размразете. Прехвърлете половинките круши в гевгир, за да се отцедят.
2.  Загрейте фурната на 200С. Изрежете от пластовете тесто 8 кръга с размери диаметър 10 см и ги наредете в тава, застлана с хартия за печене. Във всяко от тях поставете по 1  половинка круша.
3.   Разбийте жълтъка с млякото и намажете с него околните части на тестото. Поръсете с пудра захар. Печете при средно загрята фурна около 25 мин. до златист цвят.
4. Добре разбийте белтъците, сипвайки в тях ванилената захар и разпределете върху сладкишите. След като се запече белтъка, извадете сладкишите от фурната и ги поръсете с пудра захар. Сервирайте ги топли със сметана.
 СЪВЕТ: вместо консервирани круши може да се вземат пресни. За целта крушите трябва да се обелят, да се разрежат на половинки и да се отстранят сърцевините им. След това ги бланширайте в отвара с подправки: кипнете 100 мл вода със 100 мл бяло вино, прибавяйки 1 чаена лъжичка захар и 1 пръчица канела. Задушете крушите около 5 мин и ги отцедете в гевгир.

Кашкавал орли
продукти:
500 г кашкавал, 3 яйца, 3 кафени чашки бира, 5 супени лъжици брашно, 3 кафени чашки растително масло, 1/4 връзка магданоз, череп пипер и сол на вкус.
приготвяне:
кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на парчета, дълги 5-8 см и широки 1-2 см. Жълтъците, брашното и бирата се разбиват до получаването на кашообразна маса, към която се прибавят разбитите на сняг белтъци, малко сол и черен пипер. Парчетата от кашкавала се потапят в бирената паста и се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се изпържват съвсем леко предварително измитите и подсушени в суха кърпа клончета от магданоза (пържат се за кратко време, за да не се промени цветът им). Ястието се поднася веднага след приготвянето му, като се гарнира с изпържените клончета от магданоз и по желание с пържени картофи и зелена сала
  ::
Виж целия пост
# 4
http://www.mandja.com/index.php?option=com_garyscookbook&Ite … =detail&id=61
Виж целия пост
# 5
Пиле каша
 Продукти:
1/2 сварено пиле
1/3 краве масло
1/2 глава чесън
1 1/2 чаени чаши пилешки бульон
2 супени лъжици брашно
сол
оцет

Приготвяне:
Маслото се загрява в тиган и се прибавя брашното. Пържи се до златист цвят, като непрекъснато се бърка - обикновено 3-4 мин. Бавно се налива бульонът, като бъркането продължава - получава се немного гъста каша. Прибавят се нарязаният чесън и няколко капки оцет. Разбърква се и в кашата се нареждат порциите месо. Ако бульонът е добре посолен, не се прибавя сол, а ако не е солен - посолява се с щипка сол. Чесънът може да се сложи преди брашното и да се пържи 1 мин. Така той омеква, но губи част от аромата си.  bouquet
Виж целия пост
# 6
Кекс с лимон
 продукти:
3 яйца, 220 г захар, 100 мл вода, 2 супени лъжици мазнина (олио или разтопено краве масло), 180 г брашно, 1/2 бакпулвер, кората на 1 лимон, 100 г нарязани орехи.
Продукти:
 Яйцата, водата и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се мазнината, кората от лимона, брашното с бакпулвера и орехите. Всичко се разбърква и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.  chef  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия