за експериментаторките - пилешко с чътни

  • 1 234
  • 1
здравейте мами,

днес сготвих пилешко с чътни и реших да ви споделя рецептата.

рецептата за чътни е от книгата ми с индийска кухня, малко я измених, но ще напиша оригиналната.

пилешко за 2 порции се реже на ивички и се запържва в малко олио или масло. маха се от тигана.

запържваме малка глава лук с малко сол и малка люта чушка. като стане стъклен добавяме около 300 гр манго, нарязано на малки парченца (нямах манго и го направих с круши), сока на половин лимон, 1 ч.л. кафява захар, около 5 грама пресен джинджифил настърган. бърка се често, вари се докато омекне мангото и стане като конфитюр.
сервира се с месото.

понеже моите круши не искаха да омекват и да станат на пюре, то аз разбърках 1 ч.л. нишесте с малко вода и го добавих.след като се сгъсти добавих къри и малко червен пипер.

чътнито трябва да има консистенция на прясно сварено сладко.
има и вариант чътнито да не е люто, ама е с канела и реших, че няма да пасва на месото.

ами това е.
добър апетит  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Еййй, браво, много харесвам индийска кухня и особено комбинация месо с чътни или със сладък сос и/или плодове, ще се пробва задължително, само че с манго  Mr. Green Мерси за рецептата  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия