Как готвите миш-маш?

  • 2 615
  • 22
Интересно ми е как го готвите,защото има вариации.Аз слагам сурови чушки,домати,яйца и сирене.Ако имам и люто чушле да сложа малко и кашкавал става превъзходно.Магданоз също.
Виж целия пост
# 1
печени чушки,зелени и червени
1,2 глави лук
3,4 домата
2 скилидки чесън
сирене
сол,магданос и чубрица.
запьржвам лука и чушките,след това добавям доматите,сиренето,чесьна и подправките.след като се изпари течноста счупвам и яичицата
п.с.може да се добави патладжан  bouquet
Виж целия пост
# 2
Чушки-печени, белени
домати
яйца
сирене
лук
Лука го слагам напоследък, преди го правех без лук.Може да се поръси с магданоз.
Виж целия пост
# 3
Чушки-печени, белени
домати
яйца
сирене
лук
Може да се поръси с магданоз.
И аз с печени чушки го предпочитам.
Виж целия пост
# 4
И аз го правя с печени чушки, но се е случвало и с пресни, но не слагам лук
Виж целия пост
# 5
запържвам лука и чушките. по-често ползвам печени. след това натрошеното сирене да се поразтопи и заливам с доматено пюре. слагам чер пипер и го оставям малко да поври след което чуквам яйцата и бъркам докато се сгъсти. понякога слагам саламче или кренвирш наситно.
Виж целия пост
# 6
В началото на лятото когато излязат пиперките на пазара, го правя със сурови пиперки. През есента и зимата с печени червени пиперки. Лук не слагам Naughty. Само домати, сирене и яйца. Преди сервиране ръся с магданоз  /че сина ми не харесва/
Виж целия пост
# 7
Печени и нарязани чушки задушавам с масълце. Слагам обелените и нарязани домати и сиренето, позапържвам да се изпари течността от доматите и чуквам отгоре няколко яйца.
А зимата го правя с готов паприкаш - предпочитам аз да съм си го слагала, но и с купешкия е свежарско.
Виж целия пост
# 8
Най-вкусен ми е с печени червени чушки, съвсем малко домат и олио, и като изври течноста , която са си пуснали прибявям натрошено сиренце и яйца/с повечко яйчица е по-добре/.Пресен магданоз.Със сурови чушки и лук правя лятно време, но го яде само мъжа ми, на мен не ми се нрави.Но вкус другар няма.
Виж целия пост
# 9
чушки
домати
сиренце
яйца
лук
магданоз

Запържвам лука и чушките. След това им прибавям и нарязаните на ситно доматки или настъргани на рендето, после сиренето, яйцата и накрая магданоза.
Виж целия пост
# 10
чушки
домати
сиренце
яйца
лук
магданоз

Запържвам лука и чушките. След това им прибавям и нарязаните на ситно доматки или настъргани на рендето, после сиренето, яйцата и накрая магданоза.
и аз така. С печени чушки не съм пробвала, само по някога слагам чубрица вместо магданоз.
Виж целия пост
# 11
МИШ - МАШ

печени чушки
200 гр сирене
4 /5  яйца
 сол ако желаете
олио
3/4 с.л.. доматен сок


Нарязвам печените чушки на парченца.В тиган  загрявам олиото и слагам да се запържат .
Добавям доматения сок и малко сол.
Добавям след това разбитите яйца и натрошеното сирене.
 
 
Виж целия пост
# 12
А ето и темичка за миш-маш Simple Smile.

миш-маш
Виж целия пост
# 13
1 голяма глава лук
4-5-яйца
пресни чушки или печени /от печените отива един буркан от тези за компот които са/
сирене
топено или пушено сирене /с някакъв вкус на чесън или маслини.../ или кашкавал
сол
олио
черен пипер
кимион
понякога-магданоз
понякога и колбас /в повечето случаи е кренвирши/

Задушавам лука в мазнината, прибавям чушките докато омекнат, след което подправките, колбаса за мъничко и накрая разбитите яйца. Когато яйцата са готови, махам от котлона и добавям топеното или пушено срене или кашкавала и настъргвам сиренето. Обърквам хубаво докато се разтопят последните продукти  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Чушки (сурови или печени и обелени),домати,сирене,доста често кашкавал,яйца.Пропорциите на око.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия