Как се приготвя амарант?

  • 1 679
  • 3
Сдобих се от Пловдив с два пакета амарант. Но първо голям зор да се чисти с тия малки зрънца. Вие как процедирате? Но големия проблем е, че не знам как се приготвя. Направих го както процедирам стандартно- 200 гр вода и две препълнени супени лъжици. Но това въобще не набъбна и впоследствие Михела изака зрънцата цели.
Прочетох старите теми отново, но пак не разбрах.
Благодаря ви
Виж целия пост
# 1
Аз имах смлян на брашно и процедирах за приготвянето на каши като с другите брашна-накисвах го за 1 нощ във вода, с няколко капки лимонов сок и после бърках кашата. Слагах вътре и плод, като е готова.
Виж целия пост
# 2
Трябва първо да се смели на брашно, иначе нищо не се усвоява - като при сусама - ципата пречи, защото не се разгражда от стомашния сок. Аз го ползвах като добавка, защото е богат на протеини - към основното брашно за кашата прибавях 1 чаена лъжица брашно от амарант. Не съм го киснала, направо варях с другите съставки.
Виж целия пост
# 3
Благодаря много за отговорите.
А как успявате да го изчистите? Това ми се струва направо непосилно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия