Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Приятни ли са ви спомените от 24.05.?

  • 949
  • 17

Анкета

С какво си спомняте тържествата и манифестациите на учениците за 24.05.?

Опции:

Днес разбрах,че в училището на децата няма да има нищо за 24.05......и ми стана болно! Не знам...Едно училище ако не празнува на 24.05. кога ще празнува? Казват ми(от училището) - нямало смисъл, децата не ги интересувало и все такива......

Аз пък с умиление си спомням и само с хубаво всичко,което бе около 24.05....такива хубави спомени....От всички манифестации само тази признавах....

В моя роден град има все още манифестации, слагат табла с отличници и духа е приповдигнат.....

Та вие какво ще кажете по този въпрос? Добро нещо ли са тържествата за 24.05. и трябва ли да ги има? Децата дали биха се заинтригували от един такъв празник и дали след време(отричайки какво ли не) децата ни няма да знаят кои са Св.св. Кирил и Методи?

Моята опция е последната......

Дали е за тук темата?????
Виж целия пост
# 1
ЕЕееееххх, манифестациите....  Crazy
Виж целия пост
# 2
последна опция, супер гордо хлапе, 4е е  на макс в успеха! пеех с цяло гърло, оби4ах празника, винаги ми е давал някакво само4увствие, гордост, пък нали не съм светила с братята като са писали азбуката, та си вярвам на детските спомени и ми е приятно, 4е си ги имам!
Виж целия пост
# 3
  Не, не са ми приятни спомените. Още от началото на април се започваха едни маршировки в училищния двор след училище, даскалът ни по физическо беше луд. Строени в редици бичехме по 2 часа в маршировка и пеехме "Върви народе възродени", като в казармата, абсолютна лудост. 10 дена преди 24 май се почваха репетиции и в голямото междучасие  Crazy, скапваха ни от маршируване за едното минаване пред трибуните...
Виж целия пост
# 4
Най-българският празник.
Всеки , който може да чете и пише трябва да се поклони пред деото на братята.
А и мисля, че е редно макар само едно цвете на ръката , която ти  е държала  ръката.

Да си учен, инженер, строител
да твориш за хората блага
редом с теб е крачил и учител
по стръмното извел те до върха!!!
Виж целия пост
# 5
Бяха ми противни, съжалявам, че съм била толкова изпълнителна, че да присъствам. Outta Joint
Виж целия пост
# 6
        Дълги бели чорапки, плисирана поличка, задължителните цветя!!!  Не беше никак лошо, но за проклетия - поне  9 от 10 празника  -  все ще завали.   За час или 15 минутки, но ще завали. За да могат да станат белите чорапки на далматинци. Страдание наставаше в редиците наши.  
               Най- обичах да оплитам  венците на училището. / В двора ни имаше чимшир и понеже бяхме съвсем близко, познайте ,чий чимшир осъмваше опоскан като крайпътна череша?/  Приятелката  ми  обираше трендафила...  и така,  10- на деца правихме по 3 огромни арки от цветя. " Върви народе, възродени" !! - на три гласа.. репетиции от сутрин до вечер с малки паузи за другите предмети.. Simple Smile)) ТръпкаSimple Smile)
   Вметвам само , че това беше преди 25-30г. Simple Smile)))
Виж целия пост
# 7
            Цоцоланич,  първа и последна опция в анкетата  са аналогични. Аз отговарям и на 1  и на 4.Simple Smile)
   Благодаря за тематата!
Виж целия пост
# 8

Помня манифестацията в първи клас, маршируваме и вдигаме по една голяма книга като минаваме край партийните големци и викаме силно. Не ми беше приятна тълпата и блъсканицата и хилядократните напомняния на учителката от предния ден, че това не е почивен ден, присъствието е задължително и който не дойдел ще има отсъствие за целия ден. Представям си пък тях как са ги задължавали да осигурят присъствие. Чувстваше се напрежение и не беше никакъв празник.

След промените празникът в нашето училище беше хубав- всеки клас правеше голям венец, който закачахме отвън на прозорците, вързан с канап за парното. На самия ден имаше празник на двора, тържество на буквите на по- малките ученици, изпращане на първолаците, пролетно надиграване с хора, пееха се песни. Беше хубаво.

Виж целия пост
# 9
            Цоцоланич,  първа и последна опция в анкетата  са аналогични. Аз отговарям и на 1  и на 4.Simple Smile)
   Благодаря за тематата!

Да.....ама целта на последната опция е дали да има продължение на празниците и при децата ни......Или оставаме само с нашите хубави спомени - опция 1
Виж целия пост
# 10
    Значи гласувам  И с 4-та опция.  Определено я предпочитам.  Дали   ТЕ / едното дете  ми завърши, другото е на 2 г./ ,  ще продължат ,си зависи от училището и възможността  да ги"надъхат", да ги поведат.
       Мога да направя само това.  Да я заведа  с батко и на площада в Пловдив и да изгледаме  каквото можем. После да купим книжка. Пожелана, от сърце.  Да идем на сладкарница..,  да се снимаме в парка до цветята.. Тя е само на 2 години, но ще усети празника.
     Догодина вече ще и обясня защо и как сме там.... още имаме чимшир в двора... ще и покажа как се плете тази красота. Ще и направя Буквичка за главата или на рокличката / отнема 15 минути, едър бод/    Толкова мога за традицията.      И дай боже, всяка година да го правя с нея и за нея.
   А, е толкова красива традиция!!!
Виж целия пост
# 11
Да, приятни са ...една година бях мажоретка, водеща..как се казва newsm78...и много се кефех как ни облякоха - с червени плисирани къси поли и ботуши до коляното, пак червени с връзки до горе...супер яки Mr. Green, костюмите като цяло бяха величествени..с едни големи шапки..супер...е, малко поизкривихме редиците, но няма да забравя колко тържествено се чувствах bowuu
Виж целия пост
# 12
Разбира се, че са приятни, беше много тържествено и хубаво Peace
Освен това на 24.05 сключих брак със съпруга ми и това ми е двоен празник Heart Eyes
Виж целия пост
# 13
Като празник ми харесва, ходила съм няколко пъти на манифестации по желание, но когато ми се наложи да отида по задължение не бях много щастлива. Направиха ме знаменоска и нямаше как. Аз по принцип нямах нищо против да отида де, но точно този ден валя отвратителен дъжд. А аз с къса пола замръзвам, краката ми са мокри, не беше особено приятно преживяване.
Виж целия пост
# 14
След манифестациите ходехме на плаж.
На мен не помня дали ми е било приятно, май защото беше задължително - по скоро не, отколкото да.
Сега обаче, ходя всяка година и като видя иконата на Св. Св. Кирил и Методий и като чуя фанфарите и "Върви народе възродени" настръхвам.
Ще заведем децата си, ще им подарим книги, ще празнуваме този много български ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия