Сполучлива рецепта за негърче?

  • 45 137
  • 13
Отдавна не съм правила този сладкиш, защото преди като пробвах блата все не ми се получаваше. Вкъщи много го обичаме и ще съм ви много благодарна, ако ми кажете някоя сполучлива рецепта.
Виж целия пост
# 1
НЕГЪРЧЕ
    Flowers Sunflower 2 с л  захар (с връх)
  4 с л   какао
 1 ч ч  пр.мляко
 1 пакетче краве масло
     //Бърка се на котлона без да заври.10 с л   се отделят
   Flowers Sunflower 3 яйца,1 1/2 чч  захар,1 1/2 чч брашно,2 ванилии,1 бакпулвер, + останалото от какаовата смес
     Flowers Sunflower Изсипваме тестото в намазана и поръсена с брашно тавичка и печем на умерена фурна.Докато е топло се залива с 10-те лъжици от какаовата смес
 
      Да ви е сладко! Two Hearts
Виж целия пост
# 2
Благодаря, но имам предвид нещо друго. Блата се напоява и отгоре се намазва с масло разбито с пудра захар.
Виж целия пост
# 3
Малко по-надолу пуснах сладкиш "Ели".Той е с напоен блат и крем от разбито масло с пудра захар  cook
Виж целия пост
# 4
Да не е това:

1 кофичка кисело мляко(аз слагам "Данон")
1 чаша захар(и повече)
1ч.л. сода бикарбонат
2 ванилии
3 с.л. какао
3 чаши брашно
250 гр. маргарин

Тези продукти се смесват и сместа се сипва в намазана тавичка. Пече се. Прави се сироп от 1 чаша вода, 1 чаша захар и се залива сладкиша студен и сиропа студен.

Крем:
125 гр. краве масло се разбива с 1 чаша пудра захар. По желание се прибавят два жълтъка, разбити с малко захар. Поръсва се с крокан и орехи!

Истинска калорична бомба!
Виж целия пост
# 5
Ето го моето Негърче дано е това което търсиш:

1чаена чаша захар и 1чаена чаша олио (или пакетче масло) се разбиват добре и към тях се прибавя 1кофичка кисело мляко със 1 чаена лъж сода.
5супени лъж. какао и 2 чаени чаши брашно се смесват добре. Прибавят се към останалите продукти и се разбърква добре. Слага се в предварително намазана с олио и брашно тавичка.

За крема: 1/2 пак масло, 1 чаена чаша пудра захар,1 яйце, 4суп. лъж. какао. Маслото и захарта се разбиват добре, след това се прибавя яйцето(предварително разбито), а след това и какаото. С този крем се намазва готовия поизстинал сладкиш.
Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 6
Да. И мойта рецепта е почти като вашата /Ели и Април/. Само че на мойта позната от, която преди време съм взимала рецептата, блата става пухкав и на шупли, а моя един такъв сбит и като се сиропира съвсем на нищо не прилича. Дали има някакъв чалъм при печенето? Ваще какви стават?
Виж целия пост
# 7
shoshi, не го слагай на 200грд, а на 170 някъде. По-бавно да се пече.
Виж целия пост
# 8
И аз мисля, че е от печенето. За съжаление и на мен откакто имам нова модерна печка повечето сладкиши ми стават така...Нещо не й  разбирам.
Опитай да слагаш по-малко брашно, защото има различни видове какао и различно сгъстяват.И млякото - Данон Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Цитат на: pazzza
НЕГЪРЧЕ
    Flowers Sunflower 2 с л  захар (с връх)
  4 с л   какао
 1 ч ч  пр.мляко
 1 пакетче краве масло
     //Бърка се на котлона без да заври.10 с л   се отделят
   Flowers Sunflower 3 яйца,1 1/2 чч  захар,1 1/2 чч брашно,2 ванилии,1 бакпулвер, + останалото от какаовата смес
     Flowers Sunflower Изсипваме тестото в намазана и поръсена с брашно тавичка и печем на умерена фурна.Докато е топло се залива с 10-те лъжици от какаовата смес
 
      Да ви е сладко! Two Hearts

Направих твоята рецепта стана много вкусно,но при пекането малко се изложих.Моля те да ми кажеш как точно го печеш,вклучваш ли фурната предварително ?
Виж целия пост
# 10
Цитат на: april
И аз мисля, че е от печенето. За съжаление и на мен откакто имам нова модерна печка повечето сладкиши ми стават така...Нещо не й  разбирам.

Ако фурната има вентилатор, като сложиш формата с тестото в предварително загрятата до 180-200 градуса по Целзий фурна, включи вентилатора. Решетката трябва да бъде на най-долното ниво и ако се пече с включен вентилатор, трябва да се наблюдава по-често - опича се по-бързо, обаче как дръпва нагоре...не е истина Laughing Нямам ненадигнал се блат, откакто ползвам фурна с вентилатор.
Виж целия пост
# 11
Благодаря, Karimma! А градусите пак ли са 180-200 като сложиш блата? Извинявам се за тъпите въпроси, но има вентилатор с горен и долен реотан, те кога се ползват?  Embarassed Малко излязохме извън темата Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Цитат на: april
Благодаря, Karimma! А градусите пак ли са 180-200 като сложиш блата? Извинявам се за тъпите въпроси, но има вентилатор с горен и долен реотан, те кога се ползват?  Embarassed Малко излязохме извън темата Simple Smile

Не сме, споко - щом още не са ни баннали Grinning
По въпроса за броя на вентилаторите - моята фурна има само един вентилатор за печене, и още една подобна програма, но тя е за размразяване на продукти. Вентилаторът просто върти горещия въдух и така ястието или десертът се опичат равномерно. Освен това опцията "вентилатор" позволява да се пекат на две нива две различни ястия, без да се смесят   ароматите им.
За градусите - обикновено като включа вентилатор, не намалявам температурата на печене, защото интензитетът на температурата вече не е същият. Може би не се изразявам съвсем точно, но съм пекла с и без пускане на вентилатор и ефектът определено е различен - когато е без, сладкишът покафенява по-бързо, но не се надига толкова много. Видя ли, че става така, мигом се усещам какво съм пропуснала да направя и допълвам пропуска, т. е. пускам вентилатора. И всичко си идва на мястото. Инак ядем доста покафенял и тъничък сладкиш Laughing
Мисля, че трябва да наблюдаваш какво става във фурната, независимо дали си пуснала перката или не. Ако видиш, че процесът на печене напредва със страшна сила Mr. Green , понамали докъм 150 градуса по Целзий и остави така да се допече - няма да остане суров, вЕрвай ми.
Останалите форумки да ме прощават за пространността, ама чакам дасе задуши плънката за пиперките, дето смятам да напълня за утре, та... Embarassed разбъбрих се Grinning
Виж целия пост
# 13
ОК, в събота ще правя сладкиш и ще докладвам резултата Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия