Маринована риба

  • 7 046
  • 9
Здравейте мами, искам да ви попитам знае ли някой как се приготвя маринована риба и по-точно трицона т. е. ситна риба? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Маринована риба "Перла"-Почистваме главите ,измиваме я хубаво от кръвта ,правим силна саламура и държим около 20 часа.След това я изплакваме с вода  и я накисваме 12 часа в оцет или в разтворено лимонтозу във вода .Общо за ден и половина става,слага се в буркани с запържено и изстудено олио за да издържи повечко време иначе за бърза консумация може и в норм.олио  Hug 
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти ,Зен! Точно за перла ме интересуваше. Желая ти лек ден!
Виж целия пост
# 3
А за по-едра риба по същия начин ли?С каква става най-добре?
Виж целия пост
# 4
А за по-едра риба по същия начин ли?С каква става най-добре?
Да.Сафрид. Желателно е да "узрее" /да престои/в олиото, поне седмица.
Виж целия пост
# 5
А за по-едра риба по същия начин ли?С каква става най-добре?
Да.Сафрид. Желателно е да "узрее" /да престои/в олиото, поне седмица.
Ние правим така и скумрия...  chef
Виж целия пост
# 6
Ние правим така и скумрия...  chef
Скумрията става на най-вкусна консерва  ТАКА
Виж целия пост
# 7
Маринована риба "Перла"-Почистваме главите ,измиваме я хубаво от кръвта ,правим силна саламура и държим около 20 часа.След това я изплакваме с вода  и я накисваме 12 часа в оцет или в разтворено лимонтозу във вода .Общо за ден и половина става,слага се в буркани с запържено и изстудено олио за да издържи повечко време иначе за бърза консумация може и в норм.олио  Hug 

Супер рецепта, ще я пробвам със скумрия.
Виж целия пост
# 8
Момичета, веднъж направих с цаца, но отвътре рибките бяха с кръвта и костите не бяха омекнали.Как да избегна подобен резултат?
Виж целия пост
# 9
Почистената риба се слага в саламура (морска сол се разтваря във вода и се пробва със сурово яйце , когато потъне достатъчно , т. е. почти цялото, е готова).Престоява 24 часа .Изважда се и се поставя в оцет за 48 часа (за по-едри риби, или с по-големи кости и 60 часа , за да се стопят). Изважда се  , отцежда се и залива с препържено изстинало олио. Между рибата се слагат дафинов лист, бахар и черен пипер.  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия