SOS - търся рецепта на крем с кисело мляко и желатин?

  • 17 664
  • 11
 Искам в летния период да правя леки торти - омръзнаха ми сметанови, Оле, маслени... Shocked
 Някога много се правеше кисело мляко и желатин /поради липса на много от сегашните набухватели Wink/, обаче нито зная пропорциите, нито грамажите!
 Ако имате идея, моля, споделете Praynig!!!
 Благодаря за отзивчивостта  bouquet!!!
Виж целия пост
# 1
На кофичка мляко 1 желатин. В друга тема мамите даваха по-различна пропорция, ама аз така си знам, така и правя. За торта виж в готварската книга желираната торта на Рая. С кисело мляко имаше една чудесна бисквитена тортичка и на Снежи. Да не забравя и мюсли тортата на Sладката хапка  bouquet
Ето рецепта за … 88;ем
Виж целия пост
# 2
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=173867.0
Виж целия пост
# 3
най-лесната торта, която правя - на дъното на тортена форма (за предпочитане с откопчаване) редя бишкоти, напоявам с прясно мляко с карамелизирана захар, отгоре изсипвам смес от 3 кисели млека с парченца нарязани плодове и разбъркани с 3 пакетчета желатин (ползвам желатин "Прима") - стяга в хладилник и готово.
Виж целия пост
# 4
Направо ти копирам рецептата, която имам от форума:

Желирана торта
Продукти:

7 желатина
3 кофички кисело мляко
2,5 ч.чаши захар
3 ванилии
3 с.лъжици лимонов сок
5-6 банана
1 компот от кайсии/праскови
1 готов блат

В 3 кафени чашки хладка вода се разтварят 5 желатина. Киселото мляко се разбърква със захарта, ванилията и лимоновият сок. Бананите се нарязват на кръгчета и се слагат в млякото. Добре набъбналият желатин се слага на слаб огън (може на водна баня) и се бърка докато стане на прозрачен сироп. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАВИРА. Когато желатина поизстине се изсипва в млечно-плодовата смес и хубаво се разбърква. Блата се слага на дъното на форма за торта, отгоре се залива със сместа. Поставя се във фризер за няколко минути, за да стегне или направо в хладилника. Когато желираната смес се стегне се разтварят останалите 2 желатина в сока на компота. Изчаква се да набъбне желатина и пак се подгрява, за да се разтвори хубаво. Нареждат се плодовете от компота върху тортата. Внимателно (най-добре с лъжица) се покриват със изстиналият сироп. Тората се слага отново на студено. След около час-два тортата е готова за консумация.

Бананите може да се заменят с ананас или друг плод по избор. Вместо плодове, може да се сложи какао и настърган шоколад. Може да се пасират плодовете, вместо да се режат и да се направи желирано плодово мляко. Отгоре, вместо компот може да се желира сок от червени плодове. Може да се наръсят кокосови или шоколадови стърготинки.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за отговорите  bouquet!!! Вижте какво спретнах с помощта Ви - торта с рула и желирано кисело мляко с ягоди!

Виж целия пост
# 6
 smile3501 lenny_pld    страхотна е  smile3501
Виж целия пост
# 7
Заповядай http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=105768.msg1882064#msg1882064

С това нещо правя и тортата с рула, като тази на lenny_pld , а също и с бисквити  Crazy
Виж целия пост
# 8
lenny_pld , как точно приготви крема?  newsm78
Виж целия пост
# 9
lenny_pld , как точно приготви крема?  newsm78

Рецептата за крема:
2 кисели млека"Данон" 4.5% +1 "ТАНГ"-ягода +1 чаена чаша захар + 1 ванилия - разбих с миксер.
Нарязах ягодите на половинки - около 300г. Обаче според мен е по-добре да са нарязани на четвъртинки.
Прибавих разтопените 3 пакетчета желатин - на д-р Йоткер. Как се работи с желатин - вижте тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=108793.msg1960207#msg1960207


Обърках и залях наредените в кръглата форма ягодови рула - 2 броя "7 дейс" от по 270г.
Отгоре направих блат от натопени в подсладено прясно мляко бисквити "Закуска" - какаови.

Оставих тортата за 15 мин във фризера /ягодите не почерняха/ и после я преместих за 2 часа в хладилника.
Обърнах я с малко зор - използвах ножа, прекарвайки го по ръбчето на купата.

ДА ВИ Е СЛАДКО!!! cook

Виж целия пост
# 10
Здравейте предлагам ви моя вариянт''ЖАЛИРАНА ТОРТА-ШАРЛОТ"                                                   продукти 1литър прясно мляко ;2 ванилии:3с.л брашно;1ч.л какао;2ч.ч захар;1ч.ч млени орехи;  2п желатин;7 яйца.Сварява се млякото и от него се вземат 1 ч.ч горещо мляко за да се рамие желатина.Отделят се белтъците от жълтъцита.Жълтъците и 1 ч.ч захар се разбиват добавя се и брашното.Разтваря се желатина и с останалото мляко се слага на тих огън пребавя се сместа от жълтъците и се бърка непрекъснато докато стане гъсто като крем.Снема се от огъня и се бърка постояно.През това време се разбиват белтъците със 1 ч.ч захар и се прибавя към сместа.Внимателно се бърка за да не спаднат белтъците.Сместа се разделя на 3 равни части.В едната част се слагат орехите,2 част ванилията,3част какаото.Преди да се изсипе сместа в тавичка се намокря с студена вода.Правя е в кексова форма.Първо сместа от орихите, ванилията и накрая какаото.Плодове пожелание.Като изтине се слага в хладилника.За да обърнеш тортата слагаш тавата в гореща вода.Не мога да ви е покажа нямам фотоапарат.ПРИЯТЕН АПЕТЕТ.
Виж целия пост
# 11
Здравейте!
Моят лек желатинов крем е много лесен и с него правя различни торти- и с бисквити,и с готови блатове.
Продукти:
    1бр. суха сметана за торти
    1 кисело мляко
    1/2 ч.ч захар
    2 пакетчета желатин
Приготовление:
В голяма чаена чаша сипвам до половината захар и допълвам с вода.Така пълната чаша изсипвам в сухата сметана и бъркам с миксера до сгъстяване. След това изсипвам киселото мляко и пак баркам. Накрая добавям разтворените на водна баня пакетчета желатин и разбърквам отново.
С така готовия крем заливма блата и оставям в хладилника да се стегне.
Става много лек и вкусен крем.
Да ви е сладко!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия