Охлюви.....

  • 2 904
  • 12
След тези дъждове с приятеля ми събрахме една торбичка с ох;юви.Интересува ме как подготвяте охлювите за готвене и какви рецепти приготвяте с тях...  chef
Виж целия пост
# 1
Предваритилно сваряваш охлювите, като им сменяш водата поне веднъж. Аз правя супа от охлюви в нея слагам изчистените предварително охлюви /нали знаеш че не се яде целия охлюв/, ориз, сол, черен пипер, магданоз. Може да направиш и ориз с охлюви.
Виж целия пост
# 2
Предваритилно сваряваш охлювите, като им сменяш водата поне веднъж. Аз правя супа от охлюви в нея слагам изчистените предварително охлюви /нали знаеш че не се яде целия охлюв/, ориз, сол, черен пипер, магданоз. Може да направиш и ориз с охлюви.
Би ли дала рецептата за охлюви с ориз?
Виж целия пост
# 3
Предваритилно сваряваш охлювите, като им сменяш водата поне веднъж. Аз правя супа от охлюви в нея слагам изчистените предварително охлюви /нали знаеш че не се яде целия охлюв/, ориз, сол, черен пипер, магданоз. Може да направиш и ориз с охлюви.
Би ли дала рецептата за охлюви с ориз?

Пак сварявам охлювите и ги изчиствам. Запържвам една глава лук и слагам на една чаша ориз четири чаши вода  или бульона в който са сварени охлювите, малко да поври в тенжерата. Слагам сол и черен пипер на вкус и исипвам сместа в тавичка, слагам и охлювите и мятам във фурната докато стане ориза. Може също да сложиш магданоз ако обичате.

И ориза и супичката може да се направи с охлювите с черупките /пак предварително сварени/, но трябва после да си ги чистите докато хапвате.
Виж целия пост
# 4
Майка ми ги правеше с масло . Сваряваше ги и след това ги запържва с масло.  Peace
Виж целия пост
# 5
Любима рецепта вкъщи - охлюви с лапад и ориз.
Охлювите се сваряват и се вадят от черупките, като черното накрая се маха. В тенджерасе задушава връзка пресен лук с връзка лапад, прибавят се сол, пилешко бульонче, червен пипер, сминдух и много пресен джоджен. Слага се чаша ориз, прибавят се изчистените охлюви и се наливат 4 чаши вода. Вари се до готовност.
Виж целия пост
# 6
Аз ги правя печени на фурна с масло. Първо ги държа 24 часа в голяма тенджера с тежест отгоре / за да си прочистят червата/ после ги почиствам и сварявам. Почиствам с четка черуките и ги нареждам в тава , като във всяка слагам по малко масло, забъркано с пресован чесън, след това пъхам и охлювите в черупките, доливам вода /на око/ и запичам около 40мин. Преди поднасяне ръся с магданоз. Стават много вкусни
Виж целия пост
# 7
Най-много ги обичам с ориз, но не на фурна, а в тенджера, на котлона.  Слагам червен пипер и джоджен.
Също вкусни са и панирани. Почистените от черупките охлюви се топят в стандартна панировка и се пържат.
Виж целия пост
# 8
И аз с ориз ги правя - като пиле с ориз, но вместо пиле - охлюви.
Виж целия пост
# 9
Вчера правих панирани охлюви. Панировката се състои от две яйца, галета колкото поеме за средногъста кашица, сол и черен пипер. Така приготвени стават хрупкави отвън и мекички отвътре.
Виж целия пост
# 10
Винаги ми е било любопитно да опитам охлюви, но как да ги сваря, като са живи! Жал ми е! А не зная начин, по който да ги сваря неживи...
Виж целия пост
# 11
Вкъщи ги обичаме панирани или с ориз. Flutter
Виж целия пост
# 12
С лапад и ориз. Обожавам ги  Crazy И панирани, стига да ти се играе да ги правиш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия