Продуктите (за 7-8 броя) са тези:
1 голям картоф - сварен и намачкан;
1 стрък зелен лук
1 стрък зелен чесън
1 клонче девесил
сол на вкус
малко риган, кимион и чубрица (може и къри - подхожда на вкус)
около 400-500 г тесто (по ваше желание - за бял или черен хляб - моето сама си го меся)
Свареният и намачкан картоф се смесва с нарязаните зелении и се овкусява със солта и подправките.
Тестото се прави на кръгчета и в средата на всяко кръгче се слага от сместа. Затварят се отгоре с притискане с пръсти и после притиснатото леко се заглажда настрани. Оставят се да втасат още веднъж (ако тестото ви е правено сега, ако е купено от магазина не), намазват се с яйчен жълтък и се пекат на 160-180 градуса в предварително затоплена фурна.
По желание може и да си ги изпържите.
Идеално пасват със зелева салата, в която са добавени пресен чесън и копър.
Да ви е сладко!