Пресни "бейби" картофчета

  • 578
  • 1
Аз много често си купувам от най-дребните картофчета ("бейби"). Не ги беля, а ги слагам в съд с вода и 1-2 шепи сол и разтривам хубаво с ръце около 2-3 минути. От солта по-грубите кожички си падат от самосебе си. След това ги измивам добре, нареждам ги в тавичка, като гледам да няма вода на дъното на тавичката. Ако е останала от миенето на картофите, изцеждам я до последно. Посолявам ги, сипвам олио и ги слагам в загрята фурна. Като се зачерват отгоре ги разбърквам, след около 5-6 минути ги разбърквам още веднъж и след още 5-6 минути изключвам фурната. Стават невероятни - коричката става една такава препечена, хрупкава, а като сдъвчеш едно цяло картофче, от него изтича страхотно вкусен сок.  smile3508 newsm64
Виж целия пост
# 1
Рецептата е готина и картофките стават страхотни наистина, но милото не яде манджи без месо затова слагам бекон, пуешко филенце, пилешко филенце абе някаква мръвчица. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия