Знаете ли на колко градуса се пече крем карамела?

  • 8 225
  • 17
Искам да направя,но на колко градуса се пече,моля ако някой знае да пише Praynig
Виж целия пост
# 1
Зависи от печката и фурната. Аз пека между 100-150 град., като гледам да не завира водата в тавичката, за да не ми става крем-карамела на шупли. Не трябва да е силна фурната.
Виж целия пост
# 2
благодаря,аз я сложих на 220,отивам да я намаля..печката е доста силна  bouquet
Виж целия пост
# 3
някои от шоличките отгоре са хванали коричка ,а други не..това нормално ли е?
Виж целия пост
# 4
Нормално е, може и да почернее тая коричка при силна фурна. Не  е страшно, ако е прегоряла, може и да се махне, когато се сервира, а някои си я харесват и препечена. Иначе става златисто отгоре.
Виж целия пост
# 5
да,ама водата не е и завирала,долях малко студена..нали каза да не завира:)абе дано се получи
Виж целия пост
# 6
labrex,a като се извадят от фурната във хладилника ли се оставят или на стайна температура:)предварително ти благодаря за помоща и инфото
Виж целия пост
# 7
Аз пека на 160-170 градуса. След като се изпече го вадя и го оставям да изстине, после слагам в хладилника. Щом някои са се запекли, а други-не, значи фурната ти не пече равномерно, но това не е проблем Wink.
Виж целия пост
# 8
Благодаря,искам да изненадам мъжа ми и детето като дойдат,защото и двамата обичат крем карамел..и се надявам да се получи ooooh!
Виж целия пост
# 9
Щом е за изненада ги слагай в хладилника, без да ги чакаш много да се охлаждат преди това, за да са готови за сервиране, като си дойдат Wink.
Виж целия пост
# 10
  bouquet
Виж целия пост
# 11
Благодаря,искам да изненадам мъжа ми и детето като дойдат,защото и двамата обичат крем карамел..и се надявам да се получи ooooh!

Пиши после как е минала изненедата  Wink

А ето ти една тема от коsто аз се учих да правя крем карамел
 и още една
Виж целия пост
# 12
да,ама водата не е и завирала,долях малко студена..нали каза да не завира:)абе дано се получи

И да заври, не е болка за умирачка - кремът става на шуплички - пак се яде! Grinning Но се счита, че трябва да е гладък, а не на шупли.
Дано ти се е получил, като направиш още някой и друг път, ще му хванеш цаката - и на температурата на печене и на времето. И преди да го сложиш в хладилника, все пак го охлади. За хладилника не е добре да се слагат в него топли неща.
Надявам се всичко да е наред, малко късно отговарям, защото трябваше да сложа масата за вечеря.

А  сладкишът на Манел също е много сполучлив и лесен, опитай да го направиш някой път. И е вкусен, и е ефектен.
Виж целия пост
# 13
аз да се похваля,че крем карамела стана много хубав:)нямаше шупли..малкия искаше да започне от десерта преди да е вечерял...е беше леко топличък,но пък е точно по вкуса ми,мъжа ми и той много го хареса и много се учуди,че съм им правила десерт,Благодаря Ви за съветите
Виж целия пост
# 14
labrex,този сладкиш изглежда доста добре,ще го пробвам някой ден,когато отново се прибера по-рано от работа.  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия