Зеленчуков бульон?

  • 1 148
  • 4
Правите ли си сами зеленчуков бульон или позвате готовите бульони на кубчета? Аз съм решила вече да си правя, но се чудя колко време е удачно да се варят зеленчуците. Чела съм рецепти, в които пише час и други - 15 мин. Как го приготвяте вие - и от какви зеленчуци за да е по-вкусен?
Виж целия пост
# 1
това ,което аз правя не е бульон,а по-скоро подправка,но я правя на есен,когато има  от всички зеленчуци- чушки червени и зелени,домати,моркови,кервиз,магданоз- всичко се мели ,слага се сол 1:3 в смисъл 3 части смлени зеленчуци 1 част сол и затваряш в бурканчета.
Без варене! Разваляне няма! Laughing
Виж целия пост
# 2
 Wink Когато имам време си го приготвям сама:
В кипяща вода поставям нарязани на дребно: 2 моркова,няколко листа прясно зеле,  3 картофа ,1-2 стръка целина ,2 домата, 1 чушка ,1/2 връзка магданоз ,1 корен магданоз, глава лук и сол на вкус или 1ч.л. вегета .
Вари се до омекване на зеленчуците (обикновено около 20-25 мин), след което се прецежда и се използва.  Peace
Виж целия пост
# 3
Благодаря за отговорите   bouquet Много се чудех колко трябва да се варят зеленчуците и мисля да направя като теб, Giorgia.
А подправката на gabkata, звучи супер  Peace
Виж целия пост
# 4
От картофите няма голяма полза за бульона и вегетата обезсмисля хабенето на зеленчуци. Така или иначе, бульонът става блъскан с химия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия