Тиквички във фризер ?

  • 4 733
  • 14
Здравейте ! Насъбраха ми се доста тиквички , та въпроса ми е освен пържени - сурови могат ли да се приберат във фризер?   Thinking
Виж целия пост
# 1
Да ти кажа честно, майка ми слага пържени но не ми харесват Naughty като се размразят стават едни водни, меки. Нямат никакъв вкус. Виж за сурови незнам newsm78, нарязани и осолени май ще е по-добре.
Виж целия пост
# 2
Когато детето ми беше бебе, замразих известно количество- просто нарязани на филийки и сложени в найлонови пликчета. През зимата вадех по малко за да приготвям зеленчуковите пюрета. Мисля, че много добре се запазиха и би могло да се ползват за супа или яхния.
Виж целия пост
# 3
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.
Виж целия пост
# 4
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.

на кубчета за готвене, на шайби за пържене и печене. Ако ще пържиш после обаче - непременно трябва да са оваляни  с брашно
Виж целия пост
# 5
Замразявала съм, но вече няма да замразявам - не са хубави след като се размразят - стават едни жилави, абе като подметка. Може би има някакъв трик. Аз ги замразявах нарязани на колелца и на ивички за ястия с ориз и зеленчуци, но нито един от двата начина не ми допадна.
Виж целия пост
# 6
И аз замразявам тиквички, нарязани на кубчета или на колелца. Готвя ги на мусака, зеленцукови супи, но за пържене не стават Naughty
Виж целия пост
# 7
Без проблем можеш да си замразиш тиквичките в сурово състояние-на кубчета или на шайби,както ти харесва.
на кубчета за готвене, на шайби за пържене и печене. Ако ще пържиш после обаче - непременно трябва да са оваляни  с брашно
Да  Peace
Аз така ги замразявам.
Виж целия пост
# 8
Аз нарязвам на кубчета тиквичките, бланширам ги за кратко в малко коричество вода и след това ги замразявам в кофички, в които разпределям и течността. Използвам ги за супи.
Виж целия пост
# 9
Аз всяка година си замразявам тиквички нарязани на кубчета  Peace Не ги обработвам предварително с нищо , даже не посолявам  Naughty
Виж целия пост
# 10
Не бланширам, нарязвам само на кръгчета или кубчета. Е, не е като да са пресни, но определено през зимата, ако пържа, в къщи замирисва на пролет Mr. Green То кое ли, излязло от фризера, не е жилаво, ама нали е най-близко до прясно  Hug
Виж целия пост
# 11
Благодаря ви за отговорите   bouquet
Аз искам да замразя тиквички за пастет Simple Smile и не знам след като ги размразя дали ще стават за варене или да ги сваря и тогава да ги прибера във фризера
Виж целия пост
# 12
Стават за варене- пускат се във вряща вода. Щом е за пастет нямаш грижи. Аз ги бланширах за минутка- така си запазват цвета и леко омекват- по-лесно се прибират.
Виж целия пост
# 13
можеш да ги замразиш!
фризера ми е най-добьр приятел Laughing.няма нещо което не сьм замразявала май newsm78 ooooh! винаги е пьлен сьс всякакви зеленчуци,плодове....имам пици(които сама сьм приготвяла сама сьс дом.тесто Grinning)от около месец,и от фризера вьв фурната.разбира се вкуса на замразената храна не може да се сравнява сьс прясно приготвената ,но.... Laughing
Виж целия пост
# 14
Сурови настъргани/за салати, пастети и мусове/ или на кубчета/ за супи, ястия/  замразени във фризера- след това са отлични  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия