рецепта от Бон Апети

  • 1 282
  • 12
Моля ви, мили мами, някой дали записа вчерашната рецепта за брауниз от Бон Апети, че аз я изпуснах, а ми се стори хубава
Виж целия пост
# 1

Ето заповядай:
Чийзкейк браунис 
за блата:
180 г обикновени бисквити
90 г масло

за крема със сирене:
250 г крем сирене
1/3 ч. ч. захар
1 яйце
1/2 капсула есенция ванилия (1 пакетче на прах)

за шоколадовата смес:
90 г шоколад
60 г масло
2 яйца
2 жълтъка
2/3 ч. ч. захар
кората на 1 лимон
1. Захарта за крема се сипва в купа, добавя се сиренето и се разбива с миксер на ниски обороти около 3-4 минути
2. След това се чупи яйцето, сместа се разбива още малко и се ароматизира с есенция ванилия.
3. Шоколадът се загрява и когато се разтопи, се добавя маслото. Разбърква се, докато се получи еднородна смес. В отделен съд се разбиват 2 яйца, 2 жълтъка и 2/3 ч. ч. захар.

4. Шоколадовата смес се сипва в яйцата, разбърква се и се ароматизира с настърганата лимонова кора.
5. Бисквитите за блата се смилат, като към тях постепенно се налива разтопеното масло. Трябва да се смесят добре.

6. Сместа се сипва в тава с диаметър 23 см и се разпределя равномерно, като се притиска добре. Около стените на тавата трябва да се оформи ръб.

7. Върху блата се сипва по-голяма част от шоколадовата смес.

8. Отгоре се нанася кремът от сирене, заглажда се с шпатула и се налива останалата шоколадова смес.

9. С въртеливи движения с ножче се правят разрези върху повърхността на крема.

10. Десертът се пече 40 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна. Сервира се охладен, нарязан на малки квадратни парченца.

Виж целия пост
# 2
Lidi, много ти благодаря
Виж целия пост
# 3
Като го наравиш се похвали какво е станало че ми се вижда малко сложен.
Виж целия пост
# 4
Непременно Laughing
Виж целия пост
# 5
Леле, много сложно....... Sad
Виж целия пост
# 6
А някой дали е запомнил сутрешния крем   newsm78 , че обикновенно от преглъщане пред екрана все забравям да запиша рецептите  hahaha  Embarassed
Виж целия пост
# 7
Виж ти! Иван почнал да копира рецепти от форума без предупреждение... newsm78

http://www.bonapeti.tv/forum/viewtopic.php?t=1005
Виж целия пост
# 8


А някой дали е запомнил сутрешния крем   newsm78 , че обикновенно от преглъщане пред екрана все забравям да запиша рецептите  hahaha  Embarassed

Не знам, дали това е коректния начин за публикуване на рецептата Embarassed Ако ли не е - моля модераторите да я изтрият.
Предаване "Бон Апети" - Иван Звездев - 8/6/2007
Крем "Гран Марние"

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"

Списък на необходимите продукти:

200 г ягоди
120 г захар
80 г черен шоколад
30 г захар за сметаната
20 г желатин
300 мл готварска сметана
300 мл прясно мляко
10 мл портокалов ликьор
4 жълтъка
2 бр. киви
1 ванилова шушулка
 
Начин на приготвяне:
 1. Шоколадът се нарязва надребно и се разтопява на водна баня.
 2. Жълтъците се разбиват със захарта (120 г).
 3. Прясното мляко се налива в тенджерка, ароматизира се с ваниловата шушулка, която се разрязва напречно на две, и се сварява.
 4. Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
 5. Свареното мляко се налива в разбитите жълтъци и сместа се загрява на водна баня, докато се сгъсти, като се разбърква през цялото време.
 6. Кремът е готов, когато при духване срещу бъркалката се получава "розичка".
 7. Желатинът се налива в крема, разбърква се и се оставя да се охлади.
8. Налива се портокаловият ликьор и се добавя разбитата с останалата захар сметана.
 9. В подходящи формички се разпределя 2/3 от крема. Останалият крем се смесва с разтопения шоколад и с помощта на пош се шприцова в крема в купичките. След това се оставя да се охлади в хладилник за 2 часа.
 10. Приготвят се два вида сос - от пасираните ягоди и киви - и с тях се гарнира готовият десерт.
 
 
 
Виж целия пост
# 9


А някой дали е запомнил сутрешния крем   newsm78 , че обикновенно от преглъщане пред екрана все забравям да запиша рецептите  hahaha  Embarassed

Не знам, дали това е коректния начин за публикуване на рецептата Embarassed Ако ли не е - моля модераторите да я изтрият.
Предаване "Бон Апети" - Иван Звездев - 8/6/2007
Крем "Гран Марние"

Гост: Даниела Георгиева, главен готвач на "Централ Парк Хотел"

Списък на необходимите продукти:

200 г ягоди
120 г захар
80 г черен шоколад
30 г захар за сметаната
20 г желатин
300 мл готварска сметана
300 мл прясно мляко
10 мл портокалов ликьор
4 жълтъка
2 бр. киви
1 ванилова шушулка
 
Начин на приготвяне:
 1. Шоколадът се нарязва надребно и се разтопява на водна баня.
 2. Жълтъците се разбиват със захарта (120 г).
 3. Прясното мляко се налива в тенджерка, ароматизира се с ваниловата шушулка, която се разрязва напречно на две, и се сварява.
 4. Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня.
 5. Свареното мляко се налива в разбитите жълтъци и сместа се загрява на водна баня, докато се сгъсти, като се разбърква през цялото време.
 6. Кремът е готов, когато при духване срещу бъркалката се получава "розичка".
 7. Желатинът се налива в крема, разбърква се и се оставя да се охлади.
8. Налива се портокаловият ликьор и се добавя разбитата с останалата захар сметана.
 9. В подходящи формички се разпределя 2/3 от крема. Останалият крем се смесва с разтопения шоколад и с помощта на пош се шприцова в крема в купичките. След това се оставя да се охлади в хладилник за 2 часа.
 10. Приготвят се два вида сос - от пасираните ягоди и киви - и с тях се гарнира готовият десерт.
 
 
 

  bouquet     bouquet   bouquet  мерси , ще го пробвам непременно !!!
Виж целия пост
# 10
Виж ти! Иван почнал да копира рецепти от форума без предупреждение... newsm78
/quote]

Да! Днес направих същия крем, но по рецептата от испанската тема без желатин. Освен това го направих на торта. Още не сме го пробвали, защото утре отиваме на вилата и там ще се хапва. В неделя като се върна ще кача снимка и ще споделя впечатления.
Виж целия пост
# 11
Цитат
Да! Днес направих същия крем, но по рецептата от испанската тема без желатин. Освен това го направих на торта. Още не сме го пробвали, защото утре отиваме на вилата и там ще се хапва. В неделя като се върна ще кача снимка и ще споделя впечатления.

Абе то няма лошо. Нека интересните рецепти достигат до повече хора. Още повече че едва ли някой претендира за авторство. Но този браунис е публикуван в неговия форум...Може за разнообразие да драсне два реда, че с малки изменения ще го покаже в предаването. newsm78
Виж целия пост
# 12
снощи направих чийзкейка.

стана супер, хич не е труден.

при бисквитите сложих по-малко масло и направих шоколадовата смес малко по-течна с малко прясно мляко.


следващия път ще сложа повечко сирене. това ми дойде малко.
и доста сладък стана. ако бисквитите са сладки, по-добре е при сиренето да се слага по-малко захар.
аз нарочно сложих натурален шоколад и пак е сладко.

хайде да ви е сладко и на вас Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия